Lifestyle

9 leuke en originele spelletjes voor Sinterklaasavond

Het is weer bijna tijd voor pakjesavond. Dé avond waarop je helemaal mag uitpakken met surprises en cadeautjes. Vaak komt het dobbelspel tevoorschijn bij de volwassenen (iets te gemeen voor je kleine zusje), maar er zijn nog veel meer leuke spelletjes die je met zijn allen kan spelen. Wij helpen je een beetje op weg met de leukste alternatieven voor een gezellige pakjesavond met de hele familie.

1. Bingo
Voor dit spelletje moet je wel geduld hebben, maar het is supergezellig. Als je één volle rij hebt, mag je een cadeautje pakken. Heb je bingo? Dan mag je bijvoorbeeld het grootste cadeau met jouw naam erop pakken of twee cadeautjes.

2. Sinterpaasavond
Iedereen koopt een paar kleine cadeautjes en verstopt deze, net zoals Pasen, door het hele huis. Zorg dat je van tevoren de cadeautjes telt, zodat je zeker weet dat alles is gevonden. Wie een cadeautje vindt, mag het houden.

3. Quiz
Eén iemand is de quizmaster en stelt vragen. Dit is misschien Sinterklaas gerelateerd, maar dit hoeft niet. Heb je de vraag goed beantwoord, dan mag je een cadeautje pakken. Ruil af en toe van plek, zodat de quizmaster ook nog een aantal cadeautjes heeft ;-). 
pakjes pepernoten sinterklaas4. Monopoly
Eigenlijk heel simpel. Heb je genoeg Monopoly-geld? Dan kan je een cadeautje kopen. Bij pakjesavond horen natuurlijk ook pepernoten. Zo maak je ze!

5. Twister
Heb je Twister in de kast liggen? Dit is het perfecte spelletje op 5 december. De slappe lach gegarandeerd. Spreek bijvoorbeeld af bij welke pose iemand een cadeautje mag pakken. Draaien maar!

6. Snoep-proeverij
Zonder te kijken wordt er allerlei snoepgoed geproefd. Heb jij goed geraden welk heerlijk snoepje jij zojuist hebt gegeten? Dan mag je een cadeautje pakken. Daarnaast kan je natuurlijk altijd met surprises doen. Met deze tips maak jij de mooiste en tofste surprise.

7. Grabbelen
Nummer alle cadeautjes en schrijf dezelfde nummers op kleine papiertjes. Stop alle briefjes in een grote doos of bak en grabbelen maar! Trek jij nummer zeven? Dan is cadeautje zeven voor jou. Zorg ervoor dat iedereen evenveel mag grabbelen en dat iedereen bijvoorbeeld drie cadeautjes heeft. 

8. Speurtocht in huis
Dit spel heeft wat voorbereiding nodig, maar is erg origineel en leuk om samen te doen. Je start bijvoorbeeld de speurtocht in de gang. Daar ligt de plattegrond van het huis. Hou het lekker simpel, teken bijvoorbeeld alleen de herkenbare punten in de woonkamer en keuken, zoals de bank of de vaatwasser. Zet een kruisje neer waar de volgende aanwijzing ligt. Ga zo door tot alle aanwijzingen samen een geheel vormen, dat bijvoorbeeld aangeeft waar alle pakjes liggen. Aanwijzingen, zoals een foto waarop een herkenbaar deel van de kledingkast is te zien of een rebus, zijn leuke manieren om de volgende aanwijzing te bemachtigen. 

9. Opdrachten
Om het uitpakken van een cadeautje iets specialer te maken, is het leuk om er een opdracht op te plakken. Voordat iemand het pakje mag openen, moet diegene de opdracht die erbij hoort uitvoeren. Het is leuk als de opdrachten een beetje gek, grappig of gedurfd zijn. Durft iemand niet? Dan mag de volgende het proberen.

Bron: Margriet.nl, Flaironline.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook