Dankzij deze 7 tips heb jij nooit meer food cravings

Food door Floor J

Je herkent het wel, die ongelofelijke trek in wat lekkers. Je vergeet spontaan al die bezoekjes aan de sportschool en hoe goed je bezig was met gezond eten. Die roze koek wil je nu, meteen. Helaas is de euforie van die suikerbom na tien minuten weer uit je systeem. De calorietjes helaas niet... Wij geven je daarom tien tips om te dealen met je food cravings. De volgende keer dat jij een lekker stukje taart tegenkomt in de supermarkt, loop jij rechtstreeks richting de groenteafdeling.

1. Eet genoeg

Food cravings voorkom je door regelmatig gezonde tussendoortjes en maaltijden tot je te nemen. Want zeg nou zelf, dat obsessieve gedrag naar een stuk taart komt niet omhoog als jij nog een verzadigd gevoel hebt van die groene smoothie. Kijk hier voor de lekkerste smoothie recepten.

2. Lege maag
Zorg dat je never nooit op een lege maag boodschappen doet! Het ongezonde assortiment waar jij normaal streng voorbijloopt, komt dan wel in jouw boodschappenkarretje terecht. Voorkom dit door altijd fruit of een cracker bij je te hebben. Eerst eten, dan boodschappen doen.

3. Snel tevreden
Soms zijn we sneller tevreden dan je denkt. Je hebt alleen oog voor die chocoladereep, maar schotel jezelf een gezonder alternatief voor. Ga tegen je food cravings in door bijvoorbeeld een heerlijke sandwich te maken (op automatische piloot). Wanneer je deze eenmaal achter de kiezen hebt, kijk je super tevreden terug op deze keuze. Soms bestaat er ook een gezondere versie van waar je naar hunkert. Neem bijvoorbeeld proteïnepannenkoeken in plaats van normale pannenkoeken. Net zo lekker, maar niets om je schuldig over te voelen.

4. Vermaak jezelf
Hoewel je alles zou doen om die ene snack te bemachtigen, is het beter om afleiding te zoeken. We know, dit lijkt onmogelijk, maar het is makkelijker dan je denkt. Ga iets leuks doen met je vriendinnen, las een knuffelpartij in met je lover of ga lekker sporten. Voor je het weet ben je die caloriebom helemaal vergeten.
5. Snackvrij
Het laatste wat je moet doen is je kasten vullen met snacks. Zorg voor een snackvrij-huis. Als je het binnen handbereik hebt, ga je er vroeg of laat aan toegeven. Haal het gewoon niet in huis. Dit is waarschijnlijk de simpelste en beste methode tegen food cravings. Zin in een gezonde snack? Zorg dat je dit in huis hebt.

6. Brein werkt tegen
Je brein doet aan voor-de-gek-houderij. Je verlangt naar ongezond eten, maar heb jij vandaag wel voldoende gedronken? Neem een paar slokken water en je trek is gegarandeerd minder.

7. Eiwitten
Het eten van eiwitten is een perfecte oplossing voor je cravings. Eiwitten zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel en zijn goed voor je figuur. Een proteïneshake is daarnaast ook nog eens onwijs lekker (zoet)! Double win.

Beeld: iStock