Beauty

5 tips voor satijnzacht haar zonder volume te verliezen

1

Een coupe zo zacht en glanzend als satijn herkennen we gelijk. Glanzend, zacht en zonder klitten. Helaas is niet iedereen hiermee geboren en moeten we ons haar onderhouden om het gezond en shiny te houden. Als je vaak je haren föhnt, steilt of verft gaat je satijnzachte kapsel nooit lukken. Gelukkig is er wel een manier om dit binnen een paar weken te bereiken als je de juiste producten gebruikt. Wij geven je vijf tips zodat jij straks met fabulous haar de deur uit stapt!

De buitenste laag van je haren bestaat voornamelijk uit schubben. Als deze openstaan ziet je haar er dof en ongezond uit. Vergelijk het met dakpannen; liggen ze allemaal netjes over elkaar naar beneden, dan heb je een gladde lijn (dus ook je haar). Staan er een aantal rechtop of scheef, dan ziet het er rommelig en slecht uit. Als je haarschubben openstaan is het dus minder glad en heb je grote kans op klitten. Je haartjes zijn stroef en glijden niet lekker langs elkaar. Volg de onderstaande tips en tover jouw rommelige strengen om tot glanzende lokken.

haren borstelen glans1. Shampoo gebruik
De meeste mensen hebben de neiging om al het haar bij elkaar te pakken als ze de shampoo aan het inwrijven zijn. Dit zorgt naast klitten ook voor uitgedroogd haar. De oliën die je haar beschermen komen namelijk moeilijk aan de onderkant van je haar. De olie die daar dan wel terecht komt, was je weer weg met de shampoo. Bij je haarwortels wordt olie geproduceerd, dus daar blijft het wel gevoed. Vooral bij meiden die het vaak wassen zijn droge punten te zien. Vaak wassen is dus niet goed. Was je jouw haren het liefst zo min mogelijk? Dan herken je dit vast ook.

2. Kammen en borstelen
Als je net je haar hebt gewassen en je hebt een afspraak, haal je het liefst even snel die borstel door je haren. Dat herkenbare geluidje dat je hoort van je borstel? Dat zijn dus haren die je kapottrekt. WAT? Je beschadigt je haar hier heel erg mee. Gebruik bij nat haar altijd een kam en bij droog haar pas je borstel. 

3. Handdoek
Ergens in de beautygeschiedenis hebben we geleerd om ons haar te drogen met een handdoek. Lekker heen en weer wrijven tot het redelijk droog is. Dit is dus super slecht voor je haar! Je wrijft zo al je haarschubben open en begint de dag meteen met honderd klitten. Gebruik daarom in plaats van een handdoek, een katoenen shirt. Ga niet als een gek tekeer alsof je een vlek moet verwijderen, maar knijp het voorzichtig uit. 

via GIPHY

4. Satijnen kussensloop
Klinkt best logisch toch? Van een satijnen sloop krijg je satijnzacht haar. Waarschijnlijk slaap je heerlijk op een katoenen kussensloop, maar katoen absorbeert de vochtigheid uit je haar heel snel waardoor het droog en klitterig wordt. Satijn of zijde houdt de oliën juist vast. 

5. Föhnen
Als je dan toch graag snel droog haar wilt en het föhnt, zorg dan dat je eindigt met koele lucht. Je verzekert jezelf niet alleen van blijvend volume en model, maar je zorgt er ook voor dat je haarschubben sluiten. Je raadt het al: dan is je haar super silky! Föhn altijd omlaag, met de haarschubben mee. Als je tegen de richting in föhnt zorg je voor wrijving en krijg je pluizig haar. Föhnen is soms ook een veroorzaker van haar dat dunner wordt. Meer oorzaken vind je hier.

Bron: Cosmopolitan.com, Lifehack.org | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 11 maanden geleden fancygirl

    echt handig! xx

  1. 1