Beauty

Waarom moet je rozemarijn gebruiken voor sterker haar?

rozemarijn-haar

Het lijkt wel tovenarij, al die middeltjes waarvan je sterker haar kunt krijgen. Lange tijd is er een trend geweest voor het gebruik van rijstwater. Je haar zou hier voller en langer door worden. Nu hebben TikTokkers een nog betere manier gevonden om je haar sterker te laten worden. Zij gebruiken namelijk rozemarijn!

Het gebruik van rijstwater

Het recept voor rijstwater was in 2021 helemaal hot. Hoe je het maakt? Heel simpel! Je gebruikt het water waarin rijst heeft gekookt. Na meerdere keren deze methode gebruikt te hebben, zal je haar sneller groeien en misschien nog wel belangrijker: je haar wordt er sterk van! Om te beginnen moet je er voor zorgen dat jouw haar helemaal clean is. Zorg dat je het eerst goed wast en laat het drogen. Stop het rijstwater in een spuitflesje en spuit het over heel je haar. Zorg dat je het vooral goed op je hoofdhuid spuit. Zodra je hele haar drijfnat is, laat je het even inwerken door je haar in een knot te wikkelen. Na 5 minuten wachten is het tijd om je haar uit te spoelen onder de douche. Wat blijkt? Je haar is nu al super zacht!

Lees ook:
Dit is de reden dat je meer last hebt van haaruitval in de herfst

Waarom is rozemarijn in je haar beter?

TikTokkers hebben een nieuw middeltje gevonden om jouw haar nog sterker te krijgen. Zij gebruiken namelijk rozemarijn. De gebruikers beweren dat dit heel goed werkt, nog beter dan rijstwater. Dat moet je uitproberen! Als je haar een boost nodig heeft, of als je wat dunner haar hebt, moet je dit zeker proberen. Net als bij rijstwater moet je de rozemarijn eerst uitkoken. Stop het water in een spuitflesje en verdeel het over je haar. Laat dit ook zo’n 5 minuten zitten en was je haar daarna uit met shampoo. Ben jij nu benieuwd geworden? Bekijk hieronder een aantal TikTok filmpjes met het recept.

View post on TikTok

View post on TikTok

Beeld: Instagram: @negin_mirsalehi