Beauty

Deze tips zorgen ervoor dat je je haar niet elke dag hoeft te wassen

haar-niet-elke-dag-wassen

We weten allemaal dat je je haar niet te vaak moet wassen, maar dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen hebben nu eenmaal snel last van vettig haar, waardoor ze het wel vaker moeten wassen. Maar met deze tips is dat verleden tijd!

Double cleanse je haar

We beginnen bij het begin: de dag dat je je haar wast. Grote kans dat je dit verkeerd doet namelijk! Als je ervoor wilt zorgen dat je je haar niet elke dag hoeft te wassen, is het belangrijk dat je je haar double cleanst. Oftewel: je brengt twee keer de shampoo aan op je roots. Hiermee zorg je ervoor dat je haar écht grondig schoon wordt. Denk namelijk maar eens aan alle build up die je op je hoofdhuid hebt door de olie, maar ook door de producten die je gebruikt… Iel!

Raak je haar niet te vaak aan

Niet alleen je hoofdhuid maakt olie aan. De huid op de rest van je lichaam doet dit ook! Haal jij ook regelmatig een hand door je haar om het even te fatsoeneren? Dan wil je hier misschien liever mee stoppen. Iedere keer dat je dit doet, verspreid je namelijk extra olie in je haar. Hierdoor wordt het sneller vet en zal je vaker je haar moeten wassen. Daarnaast is het natuurlijk ook wel zo hygiënisch en hou je je haar op deze manier beter schoon.

Borstel je haar niet te vaak

Ook je haar te veel uitkammen kan ervoor zorgen dat je je haar elke dag moet wassen; en dat wil je dus absoluut niet. Het klinkt misschien gek, want door je haar te kammen breng je het natuurlijk in model. Maar het is dus echt zo! Door je haar te kammen stimuleer je namelijk de talgproductie. En hier wordt het dus weer vet van. We snappen dat het lastig is om je haar niet te vaak te borstelen, want je wilt natuurlijk wel dat het goed zit. Toch is dit wel een hele belangrijke tip om rekening mee te houden!

Draag je haar vast

Mocht je er moeite mee hebben om van je haar af te blijven – zowel met je vingers als met de borstel – is het misschien verstandig om je haar wat vaker vast te dragen. Je kan natuurlijk gaan voor de klassieke staart of knot, maar er zijn nog veel meer opties voor als je wilt afwisselen! Denk aan een half up half down haarstijl, of bijvoorbeeld vlechten.

Train je haar

De allerlaatste en misschien wel de meest belangrijke tip: zorg dat je je haar traint. Trainen doe je niet overnight, net als dat je niet na een week sporten een sixpack hebt. Dit kost tijd en toewijding, maar het is het waard. Wacht bijvoorbeeld eerst drie dagen met je haar wassen, daarna vier en bouw het langzaam op tot bijvoorbeeld zeven dagen. Het zal even duren, maar het is het helemaal waard!