Food

5 makkelijke warme winter ontbijtjes waar jij je bed voor uit wil komen

Brr… Dat moment dat je op een koude, donkere winterochtend je bed uit moet komen is echt verschrikkelijk. Het liefst bivakeer je de hele dag in je warme nest met je laptop en een kopje thee. Toch heb je wel een beetje honger, dus moet je echt je bed uitkomen. Rustig wakker worden met een heerlijk warm ontbijtje is toch wel erg verleidelijk. Wij zetten vijf ontbijtjes voor je op een rij, zodat jij ‘s ochtends je bed uitspringt als de wekker gaat!

1. Appeltaart pap
Hiervoor kom jij zeker je bed uit, want dit ontbijtje smaakt namelijk echt naar appeltaart! Lekker ouderwets: havermoutpap met appeltjes en kaneel. Jammie. Appeltaart is vaak ongezond en bomvol, maar wij gaan natuurlijk voor een gezond ontbijt. Heb jij altijd honger? Misschien helpen deze tips.

Voor 1 persoon:
– 40 gram havermout
– 200 milliliter melk
– 150 milliliter water
– handje rozijnen
– 1 appel, gesneden en geschild
– 4 eetlepels kaneel

Mix alles door elkaar en verhit het in een pannetje. Laat het pruttelen tot je een dikke pap ziet. Dit duurt ongeveer vijftien minuten. Schep het in een kommetje en strooi er nog wat kaneel over. Is het nog niet zoet genoeg? Voeg een theelepel honing of suiker toe. 

View post on Instagram
 

2. Wafels
Hmm… Wie lust nou geen wafels? Dit ontbijtje heeft maar vijf ingrediënten nodig en is heerlijk gezond en vullend. Het kost je ongeveer twintig minuten om te maken, dus als je haast hebt is dit misschien beter voor in het weekend. Eet je dit toch liever voordat je naar je werk of college gaat? Met deze tips hoef jij nooit meer te haasten.
Wafels:
– 350 blauwe bessen
– 200 milliliter melk
– 1 rijpe banaan
– 1 ei
– 250 gram volkoren meel
Yoghurt-kaneel sausje:
– 200 gram Griekse yoghurt
– 1 theelepel kaneel

Zet de blauwe bessen apart. Gooi alles, behalve het meel, in de blender. Mix het tot een glad beslag en voeg beetje bij beetje het meel toe. Meng 100 gram van de blauwe bessen door het beslag. Bak de wafels ongeveer 4-5 minuten in het wafelijzer. Garneer met het heerlijke sausje en wat extra blauwe bessen. Eetse!

3. Mugcake
Dit heerlijke ontbijt is speciaal voor de laatkomers. Je maakt dit namelijk in slechts drie minuten en het is ook nog eens superlekker! Je kan dit ontbijtje in elke mok maken en het is erg makkelijk. Mix je ingrediënten in de mok en zet het voor twee minuten in de magnetron. Hoppa, klaar.

Pindakaas-mugcake:
– 2 eetlepels meel
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 1 ei
– 1 1/2 eetlepel kokosolie
– 2 eetlepels amandelmelk (of gewone)
– 1 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels honing
– pure chocoladedruppels

View post on Instagram
 

4. Frittata
Als je niet zo’n zoetekauw bent, is een hartig ontbijtje misschien meer iets voor jou. Wat dacht je van een frittata? Wij kiezen voor de gezonde variant zodat jij een verzadigd, vol gevoel krijgt. Als je in de ochtend niet genoeg tijd hebt is het handig om het de dag ervoor te maken. Met een frittata valt eindeloos te combineren, dus kies de groenten die jij lekker vindt.

Je hebt hiervoor nodig:
– 100 gram groenten
– 50 gram ijsbergsla
– rucola
– 2 eieren
– 20 gram geitenkaas
– peper en zout

Bak de groenten tot ze redelijk warm zijn. Klop de eieren in een kom en giet deze over de groenten heen. Zet een deksel op de pan het laat het op een zacht vuur garen. Rasp de geitenkaas over je frittata en voeg peper en zout toe naar smaak. 

View post on Instagram
 

5. Wentelteefjes
Dit ontbijtje ken je vast van vroeger toen je oma van oud brood wentelteefjes maakte. Tegenwoordig wachten we niet tot het oud en droog is, we maken het anytime

Je hebt hiervoor nodig:
– 2 eieren
– 250 milliliter melk
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels suiker (niet heel healthy, we know)
– 50 gram boter om in te bakken
– Sneetjes witbrood

Meng alles, behalve het brood, goed door elkaar. Doop een sneetje brood in het mengsel tot het een beetje zompig wordt. Verhit boter in een pan en bak het wentelteefje aan beide kanten bruin. Ongezond, maar héél lekker is om nog wat suiker op het wentelteefje te strooien. Nutella of fruit is ook een aanrader ;-). 

View post on Instagram
 

Bron: Stylecaster.com, Fitgirlcode.nl | Beeld: iStock