Met deze 9 tips hoef jij elke ochtend niet meer te haasten

Lifestyle door Aartie (oud)

Zucht, daar gaat de wekker weer. Erg vermoeiend. Je raakt alles kwijt, er zit net een kreukel in je favoriete blouse en die ene lippenstift is nergens te bekennen. Het liefst wil je weer terug je warme bedje in, maar dat kan helaas niet want je moet opschieten. Argh! Maak je geen zorgen, want wij helpen je met wat tips zodat jij iedere ochtend op tijd klaar bent. Oók als je met je slechte been uit bed bent gestapt.

#1 Ga voor een back-up outfit
Een back-up outfit bespaart tijd. Echt waar. Échte georganiseerde mensen plannen hun outfit een avond van tevoren. Maar helaas is het weer hier in Nederland onvoorspelbaar en kloppen de weer apps niet altijd. Je kunt het beste voor de zekerheid een outfit klaarleggen die voor elk weertype bestemd is, denk bijvoorbeeld aan laagjes.

via GIPHY

#2 Laat je sleutels op een opvallende plek
Op het aanrecht? Op de eettafel? Zolang het maar werkt voor jou. Zorg er in ieder geval voor dat het een plek is waar je zeker weten kijkt voordat je weggaat. Je stress-level zal je hiervoor bedanken. Zet bijvoorbeeld ergens een schaaltje neer op een vaste plek waar je altijd je sleutels in doet als je thuiskomt, zo raak je ze in ieder geval thuis niet meer kwijt.

via GIPHY

#3 Wees anti-social
Instagram, Whatsapp en Facebook zijn je vijanden in de ochtend. Schakel je telefoon op stil en verban het tijdens het klaarmaken.  Die ene meme moet nog even wachten. Het zal je niet alleen redden van afleidingen, maar je kijkt er ook meer naar uit om op je telefoon te zitten.

via GIPHY

#4 Gebruik een wekker
Die wekker is al erg genoeg iedere ochtend. Maar als je een wekker gebruikt tijdens je ochtend routine bespaart dit een hoop tijd. Zo kun je een wekker gebruiken voor tijdens het doen van je make-up of het ontbijten. Een toffe wekker vind je hier.

via GIPHY

#5 Voorbereiding is the key
Zorg ervoor dat je de meeste dingen al van tevoren gedaan hebt. Benen scheren, je haar wassen, je nagels doen of die ene leuke blouse nog strijken? Preparation is the key. Voorbereiding zorgt ervoor dat je niet last minute nog dingen te doen hebt en vervolgens te laat komt. Zo bespaar je een hoop tijd én is alles toch nog gedaan.

via GIPHY

#6 Snoozen is een no-go
Hier maken we ons allemaal schuldig aan. De één meer dan de ander. Je wekker gaat om half zeven en voor je het weet is het half acht. Ai. Snoozen is hartstikke slecht voor je en je wordt er integendeel alleen maar luier van. Je verliest zoveel tijd, met als gevolg om je te haasten en met een bad mood de deur uit te gaan.

via GIPHY

#7 Keep it clean
Alles gaat veel gemakkelijker als het opgeruimd is. Zorg ervoor dat je ontbijt makkelijk te bereiden en dat je alles in huis hebt. Dit voorkomt irritaties. Doe jij elke ochtend je make-up? Zorg er dan voor dat je make-uptafel opgeruimd is. Niets is fijner dan wakker worden in een opgeruimde kamer, toch? ;-)

via GIPHY

#8 Play that funky music
Muziek luisteren zorgt voor ontspannende gevoelens, zeker in de ochtend. Zorg ervoor als je wekker gaat dat je meteen je lievelingsjam op hebt. Maak een playlist vol en zorg ervoor dat het liedjes zijn die jou in een positieve mood brengen. Vrolijkheid gegarandeerd. Tip: kijk eens op Spotify rond, hier zijn er genoeg playlists te vinden die aan jouw verwachtingen zullen voldoen. Van pop tot indierock!

via GIPHY

#9 Slaap op tijd
Dit heb je vast vaker gehoord. Zeker toen je nog een kind was. Máár, het wordt niet voor niets gezegd, want genoeg slaap is echt the key. Op tijd slapen betekent ook weer op tijd wakker kunnen worden en bespaart je snoozen. Met deze té leuke bedovertrek is je bed te aantrekkelijk. Met voldoende energie ben je de hele dag lekker vrolijk. Ook leuk voor je omgeving. ;-) 

via GIPHY

Lees ook:

Bron: Cosmopolitan, Buzzfeed | Beeld: iStock