Lifestyle

7 hacks voor als jij altijd honger hebt

Je hebt net een pizza, een zak chips en een donut op, maar nog steeds heb je dat hongerige gevoel. Het gaat gewoon niet weg. Sommige mensen zijn er goed in om altijd maar te blijven snaaien. Geen idee waarom, maar het is zo verleidelijk om even snel een handje met snacks mee te pakken. Helaas is het niet heel gezond om zoveel extraatjes naar binnen te werken. Met de volgende hacks wordt onbeheerst snacken verleden tijd.

1. Kies voor verzadigend voedsel
Verzadigd zijn betekent dat je je na de maaltijd zó vol voelt dat je helemaal geen behoefte meer hebt aan wat anders. De hoeveelheid eten dat je binnenkrijgt bepaald niet alleen hoe verzadigd je je voelt, maar ook wat je een heeft invloed. Om je maag echt te vullen kun je het beste deze producten eten:

- Eieren
- Witte aardappelen
- Havermout
- Bonen
- Vis
- Soep op basis van bouillon

2. Eet meer eiwitten
Als je kort na het eten nog steeds een hongerig gevoel hebt, bevatte je maaltijd waarschijnlijk te weinig koolhydraten en eiwitten. Eiwit in je lichaam vertraagt de vertering, waardoor je minder honger hebt. Op lange termijn krijg je dus veel minder calorieën binnen, omdat je minder eet. 

3. Slaap meer
Mensen die weinig slapen hebben vaak meer zin om te snaaien. Uit onderzoek van een universiteit in Chicago blijkt dat je lichaam meer lipiden aanmaakt als je te weinig nachtrust hebt. Lipiden zijn vetachtige stoffen die in je bloed belanden. Hierdoor krijg jij constant zin in eten, dus slaap is erg belangrijk. Kies er in de avond voor om je laptop wat eerder weg te leggen en lekker onder de wol te kruipen. Heb jij moeite met in slaap vallen? Dan kan dit artikel je misschien helpen.
honger eten verveling4. Verhoog je vezelinname
Vezels zorgen ervoor dat je veel sneller een vol gevoel krijgt. Je kunt meer vezels eten door veel fruit, groenten, bonen en peulvruchten in je dieet te verwerken. Zorg er ook voor dat je producten als wit brood, rijst, meel en pasta achterwege laat. Dat zijn namelijk producten waarvan de vezels al verwijderd zijn.

5.Voeg meer groenten en salade toe
Misschien is het niet je lievelingskostje en sla je het liever over, maar die groenen en salade zijn wel echt belangrijk voor je. Ze zitten niet alleen vol met vezels, maar hebben ook een lage energiedichtheid. Er zit veel water in, waardoor je er voller van wordt zonder dat je veel calorieën binnen krijgt. Neem een kom groentesoep voor het hoofdgerecht en sla de salades in het vervolg zeker niet over. 

6. Drink meer water
Water drinken geeft je lichaam voor langere tijd een verzadigd gevoel. Wanneer je honger krijgt geeft je lichaam eigenlijk aan dat het water nodig heeft. Probeer minimaal twee liter water per dag te drinken. Water is niet alleen goed om het hongergevoel te stillen, maar ook voor je huid. Er zijn tegenwoordig ook apps waarop je bij kunt houden hoeveel glazen water je elke dag drinkt. Misschien helpt dat?

7. Zoek afleiding
Als je weer eens een moment hebt waarop je honger begint op te spelen, focus je dan op iets anders. Zoek bijvoorbeeld een leuke hobby om je in te verdiepen, neem een wandeling of ga met de hond uit. Je denkt al snel aan andere dingen, waardoor de gedachte aan eten niet meer overheerst.

Bron: cosmopolitan.com, optimalegezondheid.nl, yourtango.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved