Lifestyle

Met deze 7 tips blijft je vriendje nooit lang boos na een ruzie

Hoe leuk jij je boyfriend ook vindt, hij is ook de enige persoon die precies weet hoe hij het bloed onder je nagels vandaan haalt. Vaak eindigt dit dan ook met een flinke ruzie. Dit is natuurlijk niet het einde van de wereld en zeker niet ongezond. Toch wil je jouw lieve vriend in geen honderd jaar opgeven en los je het liever gelijk op. Met de volgende tips praat je een ruzie uit op een volwassen manier. Voor je het weet loop je weer als een verliefd stelletje over straat. 

Elk stelletje maakt ruzie. Dat is nou eenmaal zo. Maar dit hoeft niet te betekenen dat je relatie stukloopt. Als je maar weet hoe je het weer oplost. En dat doe je op deze manier:

#1 Neem je ruimte
Daar bedoelen we niet mee dat je boos de kamer uit stormt tijdens een ruzie, maar het is wel een goed idee om even afstand te nemen van elkaar. Slechts tien minuutjes heb je nodig om te kalmeren en weer helder na te denken. Kom dan weer samen en jullie praten het op een rustige manier uit. 
#2 Nóóit via Whatsapp
Ruzie maken via de telefoon is echt NIET slim. Je vat een appje vaak helemaal verkeerd op waardoor je al tierend en met zwetende handjes in de aanslag zit om een heel vervelend berichtje terug te sturen. Maar vaak zeg je dingen waar je later echt spijt van hebt en de ruzie wordt alleen maar erger. In plaats daarvan is het beter om een zakelijk berichtje terug te sturen met hoe jij je voelt en dat je er op een later tijdstip over wilt praten.

#3 Praat in de ik-vorm
Als je bloed ergens van gaat koken is het wel een wijzend vingertje. In plaats van aanvallend te beginnen met: “Ja jij doet dit altijd, jij doet dat” werkt het veel beter om in de ik-vorm te praten: “Ik vind het vervelend dat…”. Zo voelt de ander zich niet aangevallen en kan jij aangeven wat voor jou het probleem is. 

via GIPHY

#4 Geef het toe als je fout zit
Dit is soms best moeilijk, maar toegeven dat je fout zit hoort er ook bij. In sommige ruzies heeft je vriend nou eenmaal wél gelijk. Als je dit inziet en ook aangeeft is de ruzie al snel opgelost. Hoe fijn zou het zijn als je lover opeens zegt: “Ja sorry schat, je hebt gelijk“. 

#5 Vooral niet negeren
Hier schiet je dus echt helemaal niks mee op. Misschien voelt het even fijn om expres niks tegen je lief te zeggen, maar het is vooral erg kinderachtig. De ander voelt zich niet serieus genomen en de ruzie wordt alleen maar erger. Niet doen dus.

via GIPHY

#6 Luister naar zijn kant van het verhaal
Wat wel belangrijk is om te doen is om te luisteren. Verplaats je eens in zijn schoenen. Hoe zou jij het vinden als dit bij jou gebeurde? Of als dit tegen jou wordt gezegd? Misschien ben je het ergens totaal niet mee eens, maar goed luisteren zorgt soms wel voor opheldering. Toch fijn als je hem een klein beetje beter begrijpt. En hij jou ;-). 

#7 Wees bereid om te comprimeren
Soms is de enige oplossing om een compromis te sluiten. Als je allebei stug bij je eigen standpunt blijft, gaat dit eindeloos door. Soms levert de een wat meer in dan de ander. Als dit voor een redelijke oplossing zorgt, kunnen jullie in ieder geval de ruzie oplossen. Beter dan helemaal geen oplossing, toch?

via GIPHY

Succes!

Bron: Relate.org.uk, Cosmopolitan.com, Lifehacker.com | Beeld: iStock, GIPHY