Deze 7 filmklassiekers moet je gewoon gezien hebben

Lifestyle door Floor J

Het gebeurt ons allemaal weleens. Tijdens een meidenavond begint één van je vriendinnen over die ene film. De rest knikt instemmend mee over hoe fantastisch die klassieker is. Uhm... Wat? Jij kent Friends bijna uit je hoofd en je hebt alle afleveringen van Riverdale gezien, maar filmklassiekers zijn niet je beste punt. Tijd om daar verandering in te brengen. Zie het als een stukje opvoeding, want er zijn een aantal klassiekers die je echt gezien moet hebben. Videobanden komen niet aan bod, wees niet bang. De meeste films staan gewoon op Netflix.

Misschien heb je er al een paar gezien, maar wat leuk is aan oldies but goldies is dat ze na tien keer nog steeds niet vervelen. De nieuwste series op Netflix kijken is ook leuk, maar wat dacht je van een meidenavond met heerlijke films uit de oude doos? Het enige wat jij hoeft te doen is de popcorn klaarmaken.
1. Breakfast at Tiffany's (1961)
Als je nu denkt 'nog nooit van gehoord', dan moet je hem zeker kijken. Door deze film liet Audrey Hepburn haar brave imago achter zich. Ze speelt namelijk een rokende, drinkende, losgeslagen dame die alleen interesse heeft in alles wat met geld te maken heeft. Diamonds are...

2. It's A Wonderfull Life (1946)
Deze kerstklassieker van Frank Capra is uitgeroepen tot één van de meest inspirerende films ooit. Het gaat over een wanhopige man die door een engel te zien krijgt hoe de wereld eruit zou zien als hij niet bestond. In de bios was het een grote flop, maar vervolgens een grote hit op de buis. Een echte cult-klassieker dus. 

3. Grease (1978)
Dit is wel echt een all time favorite die je moet kijken. Een romantisch liefdesverhaal op een typische highschool in Amerika. Sandy, een truttig, braaf meisje, wordt verliefd op de stoere rebelse Danny. En hun liefdesverhaal brengt nogal wat situaties met zich mee... De muziek alleen al is een feestje om naar te luisteren! *You're the one that I want, oeh, oeh, oeh, honey.*

4. Psycho (1960)
Als je meer van spanning houdt, dan is dit echt iets voor jou. Weet je wel, de 'douche-scène'? Dé horrorklassieker van Hitchcock is er toch wel eentje die gezien moet hebben. Dan weet je ook gelijk wat je met Halloween aan moet trekken. 

5. Forest Gump (1994)
Deze klassieker zit vol met levenslessen. Eigenlijk zou dit gewoon een verplichte film moeten zijn op school! Hij staat trouwens gewoon op Netflix. Tom Hanks speelt hier een niet zo intelligente jongen die spectaculaire dingen meemaakt in zijn leven. Maar eigenlijk wilt hij maar één ding: zijn grote liefde Jenny.

6. King Kong (1933)
Hiermee bedoelen we niet de nieuwste remake, maar echt de gouwe ouwe. Je kent het verhaal vast wel. Een hele grote prehistorische gorilla ontvoert een mooie vrouw en klimt de Empire State Building op. Hij moet dus worden gestopt en wel zo snel mogelijk. Waaah!

7. Rebel Without A Cause (1955)
Wie kijkt er nou niet graag naar James Dean? In de film speelt hij een eenzame tiener die met het leven worstelt. Hij schopt tegen alle regels van zijn ouders, heeft straatgevechten en komt in aanraking met een bende. Zolang hij maar geen lafaard genoemd wordt. Wist je dat James Dean de première zelf niet heeft meegemaakt? Hij overleed een maand van tevoren door een auto-ongeluk. Tragisch...

Bron: Buzzfeed.com, Refinery29.com | Beeld: GettyImages, Youtube