Beauty

Deze 7 beautyhacks moet je absoluut niet proberen

Zelfs de grootste beautylovers houden wel van een goede DIY-hack. Producten uit je eigen koelkast gebruiken voor een gezichtsmasker of de gekste spullen in je haar smeren, wij doen alles voor de perfecte verschijning. Het een en ander uitproberen omdat je er een gaaf gezicht van krijgt? Kijk uit. Er zitten namelijk ook veel tips tussen die slecht nieuws zijn voor je huid. De volgende hacks wil jij dus zeker niet proberen.

1. Deodorant gebruiken als gezichtsprimer
Deodorant houdt (als het goed is) je oksels lekker fris en droog. Op je gezicht heeft dit hetzelfde effect, toch? Ten eerste, je gezicht is niet je oksel. Ten tweede, bevat deodorant parfum en aluminiumzout en dat kan je gezichtje niet aan. Het is super irriterend en wakkert acné en andere ellende op. Echte absolute don’t dus. Je huid droogt uit en je huidbarrièrre wordt een nachtmerrie. Dus spuit, rol, dep en spray je deo puur en alleen onder die klotsende oksels.
2. Wasabi als behandeling tegen puisten
Hands up voor natuurlijke producten, maar wasabi op je gezicht smeren? Nope. Ook al gebruiken we soms goedjes uit de keuken om ons gezicht te verzorgen, wasabi hoort echt alleen bij je sushi(bowl). Het bevat geen enkel spoor van ontstekingsremmende ingrediënten. Wat het wel doet is letterlijk je huid verbranden. Oeps…

3. Kokosolie als gezichtsmasker
Eerst het goede nieuws van kokosolie. Blijf er vooral in bakken en koken, smeer het op droge plekken op je lichaam en gebruik het als haarmasker. Maar als gezichtsmasker? Hell no. Tenzij je wekenlang in de woestijn hebt gelopen en je huid als schuurpapier aanvoelt. Het verstopt je poriën namelijk extreem. 

4. Limoen tegen dode huidcellen
Dat gevoel wanneer je een citroenschijfje op je tong legt? Daar is je gezicht ook niet heel blij mee. De zure vruchten zijn veel te heftig voor jouw huid. Je moet al helemaal uitkijken in de zon. Door een chemische reactie ontstaan er allerlei nare dingen zoals uitslag, verbranding en zelfs blijvende vlekken.
masker gezicht citroen5. Zeezout scrubs
Wederom prima voor op je lichaam, maar niet voor je gezicht. Je schuurt hiermee eigenlijk gewoon je gezicht open en kapot waardoor je huid rood en ruw wordt. Een betere optie? Behandel je gezicht één keer per week met een speciale gezichtsscrub voor een zachte, stralende huid. Een goedkopere tip: zachtjes met een vochtig washandje in rondjes over je gezicht wrijven. 

6. DIY droogshampoo
Veel receptjes om je eigen droogshampoo te maken bevatten geurolie zoals lavendel en citroen zodat je haar lekker ruikt. Helaas zorgen deze ervoor dat je poriën verstoppen op je hoofd. Hoewel lavendel bekend staat om de kalmerende werking, irriteert het toch op een gevoelige huid. Wil je toch een budget oplossing voor vettig haar? Gebruik dan babypoeder, dit neemt ook olie op.

7. Je wimperkruller verhitten
Je haar in een bepaalde vorm krijgen, zoals krullen of slag, is dankzij de hitte van je föhn of stijltang. Je wimpers met een warme wimperkruller in een mooie oogopslag krijgen. Doe het niet. Je weet niet precies hoe warm je wimperkruller wordt en je brand al je wimpers er af als het niet goed gaat. Autsj! Fun fact: Er bestaan wel wimperkrullers die speciaal gemaakt zijn om warm te worden.

Dus dames, hopelijk hebben jullie hier iets van geleerd. Als je iets uit probeert, doe dan eerst goed onderzoek naar de werking van een bepaald product. Heb je toch je twijfels? Doe het dan niet. Je gezicht is erg gevoelig en die wil je natuulrijk niet verpesten.

Bron: Redbookmag.com, Cosmopolitan.com, Marieclaire.com | Beeld: iStock

Must reads 👀