Beauty

How to: de juiste primer kiezen voor jouw huid

Primer is de laatste jaren ontzettend populair geworden en ook op de Girlscene redactie kunnen wij niet zonder. Primer komt in allerlei soorten en maten. Het kan jouw huidje flawless maken, maar als je niet de juiste primer gebruikt wordt de huid er alleen maar lelijker van. Om je een handje te helpen hebben wij alle soorten primers op een rijtje gezet, zo kun je gemakkelijk de juiste kiezen!

Er zijn twee soorten meisjes: meisjes die te allen tijde primer dragen, en meisjes die primer echt een nutteloos product vinden. Als jij onder categorie twee valt heb je waarschijnlijk gewoon een duwtje in de goede richting nodig. Als je eenmaal de juiste primer gevonden hebt wil je niets anders meer.  Hieronder vind je alles wat je moet weten over primer.

Wat is primer?

Primer is de basis van de make-up. Je brengt het aan na de dagcrème (als je deze gebruikt) en voor de foundation. Als jij geen foundation gebruikt is primer niet essentieel. Primer zorgt ervoor dat de make-up op zijn plek blijft zitten en niet in de huid trekt, zie het als een beschermlaagje tussen de huid en de make-up. Een primer is meestal transparant, je ziet er dus niet zoveel van. Er zijn veel verschillende soorten primers die allemaal iets anders met jouw huid doen, denk bijvoorbeeld aan matteren of de poriën kleiner maken.

Soorten primers

Matterende primer
primer
Als jij last hebt van een vette huid of glimmende plekken is een matterende primer dé oplossing. Deze primer matteert de huid en daardoor vormt jouw huid de perfecte basis voor foundation. Hierdoor blijft de foundation mooi mat en voorkom je die ‘oily look’.
NYX Shine Killer – €12,60

Color Correcting primer
primers
Een Color Correcting primer (ook wel CC primer genoemd) gaat de lelijke ondertonen in de huid tegen. Als jij last hebt van rode vlekken of rode ondertonen neutraliseert de groene CC primer dat. Hierdoor begin je met een egale huid aan jouw foundation. 
NYX Studio Perfect – €12,60

Moisturizing primer
primer
Je raadt het waarschijnlijk al, maar deze primer hydrateert de huid. Als jij last hebt van een droge huid is dit een uitkomst voor jou. Dit is ook perfect voor alle meiden die iedere ochtend haast hebben, hierdoor gebruik je een dagcrème en primer in één. Pas wel op als je een vette huid hebt, deze primer maakt het alleen maar vetter. 
Too Faced Hangover Primer – €30,99

Illuminating primerprimer
Oogt jouw huid de laatste tijd nogal dof en levenloos? Met een likje Illuminating primer is die healthy glow weer terug. In deze primers zit namelijk een beetje vloeibare highlighter. Je kunt dit ook makkelijk zelf maken, meng een druppeltje vloeibare highlighter door jouw primer of dagcrème. 
Benefit Porefessional Pearl – €35,71

Poriën primer
primers
Om jouw poriën te verkleinen gebruik je een speciale primer. Deze primer ‘vult’ de poriën en hierdoor is jouw huid weer een glad canvas. We hebben allemaal wel eens last gehad van wijde poriën, super irritant! Met zo’n primer plamuur je ze gewoon dicht. 
NYX Pore Filler – €12,60

Beeld: iStock

Must reads 👀