Lifestyle

Dit is waarom je steeds minder mensen aardig vindt als je ouder wordt

Vroeger was je bevriend met Jan en alleman. Jij knikkerde met het hele schoolplein en maakte je om niets of niemand druk. Wat een onbezorgd leven had je toen. Als je nu kijkt naar de mensen om je heen, dan zitten daar toch wat meer 'vijanden' tussen dan vroeger. Als je je afvraagt hoe dat komt: wij hebben het antwoord. 

Vroeger had je een vriendinnengroep die met de week groter werd en tegenwoordig is dat ongeveer gehalveerd. Je vond iedereen aardig en je maakte je nergens druk om. Tegenwoordig is dit wel veranderd. Waar je vroeger bevriend was met iedereen, heb je vandaag de dag een select groepje om je heen. Herken je dit? Het klinkt misschien raar dat je steeds minder mensen aardig vindt naarmate je ouder wordt, maar toch is het te verklaren.  

1. Je maakt je niet meer zo druk
Weet je nog toen je naar de middelbare school ging? Je wilde er op-en-top uitzien, want je vond het belangrijk wat anderen van je vonden. Vaak dacht je dingen als "Vinden anderen mij wel aardig? Zie ik er wel leuk uit?". Misschien merk je bij jezelf dat je daar tegenwoordig een stuk minder druk om maakt. Hoe ouder we worden, hoe minder we hierom geven. Je bent druk met je studie of baan en hebt echt geen tijd om te verspillen aan dat soort bullshit. Zolang je familie en echte vrienden er maar voor je zijn, dan is het allang goed. Ben je hier soms nog onzeker over? Geen probleem, lees tips in dit artikel of bestel dit interessante boek

2. Je vindt jezelf steeds belangrijker
Sociale media hebben tegenwoordig steeds meer impact op onze levens. We vinden het belangrijk dat we er goed uitzien en dat we het perfecte plaatje van onszelf naar buiten brengen, wat invloed heeft op ons ego. Dat heeft als gevolg dat we lak hebben aan anderen en niet altijd op één lijn zitten met iedereen. Je doet wat goed is voor jou en niet wat goed is voor iemand anders. Tips nodig om je ego een boost te geven? Lees dan dit artikel

Ouder mensen mogen3. Je houdt je vast aan je eigen normen en waarden
Waarschijnlijk valt jouw mond open van verbazing als je een kind van zeven met een iPhone ziet lopen. Vroeger had jij dit echt niet hoor. Automatisch denk je hier negatief over, omdat het afwijkt van jouw eigen normen en waarden. Om je heen verandert er een boel, maar jouw mindset blijft grotendeels hetzelfde. 

4. Je vertrouwt anderen minder snel
Met de dag word je een stukje wijzer en dat zorgt ervoor dat je bepaalde mensen minder snel vertrouwt. Je weet een beetje hoe mensen in elkaar steken en misschien hebben sommigen je zelfs al eens teleurgesteld. Dat gebeurt jou geen tweede keer. Tja, het leven is hard. 

Uiteindelijk gaat het erom dat jij gelukkig bent. Met een vriendin meer of minder, dat maakt niet uit. Zolang je jouw echte besties maar om je heen hebt. 

Beeld: iStock | Bron: elitedaily.com, gatsby.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook