Lifestyle

8 manieren om je nooit meer onzeker te voelen

Iedereen wil zo zelfverzekerd als een Victoria's Secret Angel op de catwalk door het leven gaan. Makkelijker gezegd dan gedaan! Veel meisjes verliezen zelfvertrouwen tijdens de puberteit, waardoor zinnen als 'ik kan het niet' en 'ik ben niet goed genoeg' regelmatig door je hoofd spoken. Vervelende gedachten die je alleen maar onzeker en ongelukkig maken. Het goede nieuws: zelfvertrouwen kun je kweken! Met deze manieren straal jij over een tijdje net zoveel confidence uit als Gigi Hadid! Helemaal als je meedoet aan de 30 Day #LikeAGirl challenge.

Zelfvertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor geluk. Heb je hier een gebrek aan, dan heb je altijd het idee dat anderen beter zijn dan jij en zal het je zelfs tegenhouden om de dingen te doen die je écht wilt. Gelukkig kun je er iets aan doen. Volg de onderstaande stappen op en vergroot je zelfvertrouwen op lange termijn.

Daag jezelf uit met de 30 Day Challenge
Ja, sporten geeft je zelfvertrouwen! Je lichaam is beter in vorm, je bent actief bezig en zit lekkerder in je vel. Dit straal je ook weer uit in het dagelijks leven! Bovendien maakt je lichaam endorfine - beter bekend als het geluksstofje - aan als je sport. Dit is ook wetenschappelijk bewezen. Heb jij motivatie nodig om van de bank af te komen. Doe samen met Girlscene en Always mee aan de 30 Day Challenge. Klik hier voor het sportschema. 

Blijf sporten
Zie sporten als een bouwsteen van zelfvertrouwen. Daarmee bedoelen we niet per se iedere dag uitsloven in de sportschool, maar echt een sport beoefenen waar jij veel plezier uithaalt. Het maakt niet uit op welk niveau het is, als je maar lekker blijft bewegen. Hockeyster Naomi van As is het daar ook helemaal mee eens: "Meiden moeten lekker blijven sporten. Niet alleen omdat zijn hier goed in zijn, maar ook omdat het leuk is en je er zelfvertrouwen van krijgt! Door te sporten voel jij je zelfverzekerd en sterk. En tegen de meiden die denken aan stoppen met sporten: ga door, je kan altijd meer dan je denkt, geloof in jezelf."

Trek kleding aan waar je je goed in voelt
Deze zomer was het een off shoulder top, nu trekken we massaal een glitterbroek aan. Trends zijn leuk, maar alleen als je je er goed in voelt. Als dat een keer een joggingbroek is - so be it. En heb je je weleens afgevraagd waarom Kim Kardashian áltijd een kokerrok of bodycon jurk draagt? Jouw favoriete outfit zorgt ervoor dat jouw zelfvertrouwen skyhigh gaat, zegt klinisch psycholoog Elizabeth Lombardo. Score!

Kweek karmapunten
Wie goed doet, goed ontmoet. En zo is het ook echt! Geef een compliment als je vindt dat iemand er goed uitziet, verras iemand met een onverwacht cadeautje. Het zijn de kleine dingen die een verschil maken. De weet dat jij aardig bent voor mensen kan soms al genoeg zijn. "Een goede daad verrichten is een enorme boost voor je zelfvertrouwen," zegt psycholoog Elizabeth. 

Stel mini doelen
We hebben het echt niet over een marathon lopen of cum laude afstuderen. Geef jezelf een schouderklopje als je ein-de-lijk dat fotoboek van de vakantie hebt gemaakt of een extra rondje met de hond bent gaan lopen. Wees lief voor jezelf!

Zit rechtop
Dit is misschien iets wat je moeder vroeger altijd tegen je zei, maar daar is ook een goede reden voor. Onderzoekers van de Ohio State University hebben ontdekt dat rechtop zitten leidt tot positieve gedachten en negatieve gedachten verjaagt. 

Omring je met positieve mensen 
Je hebt niks aan een jaloerse vriendin die je niks gunt of een andere vriendin die alleen maar zeurt. Omring jezelf met mensen van wie je een glimlach op je gezicht krijgt. Mensen die jou waarderen zoals je bent! 

Altijd blijven lachen
Ook als je daar helemaal geen zin in hebt. Een glimlach - ook eentje die je moet faken - zorgt voor een gelukkig gevoel. Wetenschappers hebben ontdekt dat een glimlach je gelukkig maakt én je zelfvertrouwen vergroot. Wanneer je lacht, wordt de gebruikte spiercombinatie door de hersenen dan ook geassocieerd met geluk. Op die manier denkt je brein dat je je goed voelt en voel je je uiteindelijk gelukkig en zelfverzekerd!

#LikeAGirl
Met de #LikeAGirl-campagne willen Always en het gezicht van de campagne, Naomi van As, meiden inspireren om lekker te blijven sporten #LikeAGirl! Van sporten krijg je namelijk enorm veel zelfvrouwen. Je kunt je haar mooi doen en je leukste outfit uit de kast trekken om je zelfverzekerd te voelen, maar zoals je waarschijnlijk weet zit zelfvertrouwen vooral van binnen. Ook uit eigen ervaring weten we dat sporten zeker helpt om je zelfvertrouwen een boost te geven!

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron, bron

*Dit is een advertorial

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook