Lifestyle

Boost je ego met deze tips!

13

Soms kun je wel even een instant ego boost gebruiken. Je voelt je misschien niet zo zeker, vrouwelijk, mooi, leuk, hip, lief of vrolijk en kunt wel iets gebruiken wat jouw gevoel en ego weer even oppimpt. Er zijn gelukkig genoeg tips en trucjes die jou een ego-boost kunnen bezorgen op momenten dat je het even extra nodig hebt. Dan word je vanzelf weer wat zekerder en voel je je meteen beter! Lees snel verder voor de tips!


Bron: Facebook
 

1. Straighten up!
Sta en loop met een rechte rug, schouders naar achteren je borst vooruit. Oké, dit klinkt een beetje overdreven, maar als je rechter staat en loopt voel je je echt al zelfverzekerder! Neem een trotse houding aan, voel je zekerder, krijg meer aanzien en loop en beweeg vastberaden. Mensen zien het aan je!

2. Smile
Lach! Wanneer je lacht, ook al is het niet gemeend of spontaan, voel je je meteen een stuk beter. Het werkt aanstekelijk! Probeer dagelijks meer te lachen dan dat je nu doet. Lach naar mensen die je voorbij fietst of loopt, beantwoord complimenten met een glimlach, en zie het leven vrolijk en positief in. Lachen geeft kracht en zelfvertrouwen en straalt happiness uit op anderen. 

3. It's the inside that counts
Een goed verzorgd uiterlijk zorgt er alleen al voor dat je je zekerder voelt. Maar sta er wel bij stil dat echte schoonheid van binnenuit komt. Denk op dagen dat je je niet helemaal top voelt niet aan je uiterlijk, maar juist aan je uitstraling! Voel je mooi en zeker, recht je rug, lach, en ga voor die killer uitstraling!

4. Jump in
Als een moeilijke of nieuwe situatie zich voordoet, loop er dan niet van weg. Durf soms risico's te nemen en zet alles op alles om het te laten slagen! Wanneer je merkt dat je er niet voor weggelopen bent, maar juist je schouders eronder hebt gezet voel je je trots op jezelf en blij dat je het gedaan hebt! Leg de lat niet te hoog voor jezelf, maar wees juist blij met kleine stapjes en vooruitgangen.

5. Ik kan het!
Overtuig jezelf. Als je twijfelt over iets, over jezelf, een situatie, wat dan ook: overtuig jezelf. Zeg in je hoofd tegen jezelf: 'Ik kan het!!', 'Ik ga ervoor!', 'Ik ga dit doen', 'Ik ben leuk en ik ben het waard' of waar jij dan ook maar blij van wordt. Het klinkt misschien een beetje gek of zweverig, maar het helpt!

6. Verbaas jezelf
Ben je in de sportschool snel geneigd achteraan te gaan staan? Of op je werk of op school makkelijk over je heen te laten lopen door degene die het allemaal wel even regelt en doet, en daarbij soms een snerende opmerking maakt? Verbaas jezelf dan en zeg eens wat terug. Of ga eens in de voorste rij staan tijdens de aerobics-les. Waarom een ander wel, en jij niet? Show andere mensen hoeveel pit jij wel niet in je mars hebt!

7. Denk aan je sterke punten
Soms kun je even in zo'n mood zijn dat niets lijkt te lukken en je alles negatief inziet. Doe dit niet! Denk aan de mooie en fijne dingen uit je leven, je familie, vrienden, hobby's waar je veel energie en plezier uithaalt en wat je allemaal al wél hebt bereikt so far. 
 


Bron: myshowroom

8. Beweeg! 
Mensen die veel sporten en bewegen voelen zich vaak lekkerder in hun vel dan mensen die dit niet (zoveel) doen. Ga lekker lopen, begin een nieuwe sport en ontspan juist door inspanning. Je zult je mooier en fijner gaan voelen als je meer beweegt, echt waar!

9. Put some heels on
Doe eens hakken aan! Of stoere laarzen, als je niet van hakken houdt. Wanneer je hakken aanhebt ga je als vanzelf rechter en bewuster lopen en heb je een trotse houding. Daarnaast voel je je natuurlijk erg sexy en vrouwelijk met hakken aan, wat die zelfverzekerdheid veel goed doet! 

10. Focus op de goede mensen
Soms kun je je down voelen omdat je denkt dat je minder knap, slim of leuk dan iemand anders bent. Laat je hier niet in meesleuren! Denk eens aan je vriendinnen en familie, en waarom zij graag met jou omgaan: niet voor niets toch? En díe mensen zijn juist het belangrijkst in je leven, niet de mensen die nare dingen zeggen, zich beter voelen dan anderen of jou een vervelend gevoel geven. Focus op de goede, lieve en fijne mensen in je leven, haal daar je liefde uit. 

Wat vind je van deze egoboosters en wat doe je zelf al om jezelf beter te voelen? 

Bronnen: trendystyle, ze.nl

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
32 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 4 jaar geleden Miss_V

  Wat een goed artikel!

  Ik kan hier wel wat mee .

 • 4 jaar geleden phoebeee

  Goed artikel!

 • 4 jaar geleden sterretjeee

  had ik net even nodig, thanks

 • 4 jaar geleden Liah

  Een lekker luchtje kan ook wonderen doen (bij mij iig)

 • 4 jaar geleden Laura

  geweeeeldig

 • 4 jaar geleden Freddie

  Leuk artikel!

 • 4 jaar geleden Lianne

  Heel goed artikel! Hier heb ik echt wat aan!

 • 4 jaar geleden Loesss,

  Soms heb je dit echt nodig ... ;P

 • 4 jaar geleden Leo

  Dit is een heel goed artikel, met nuttige tips!

 • 4 jaar geleden Kraplapje

  Dit had ik nodig!

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Super!

 • 4 jaar geleden Zeeanemoon

  Zo goed!

 1. 1