Lifestyle

Met deze 6 tips houd jij een bos bloemen zo lang mogelijk in leven

Wie houdt er nu niet van een flinke bos mooie bloemen? Of het nu om pioenrozen, zonnebloemen, tulpen of een wildboeket gaat, het hebben van bloemen in huis vrolijkt iedereen op. Ze zijn niet alleen mooi maar iedere bloem heeft ook een eigen betekenis waar wij als een blok voor vallen. De echte romanticus zweert bij een bosje rozen en de vrolijke types worden blij van een mooie bos zonnebloemen. Het is zonde als bloemen snel verwelken en daarom heeft Girlscene de 6 beste tips verzameld zodat jouw pracht boeket lekker lang blijft leven.

Nederland staat bekend om haar tulpen velden en pluk weides. We love it! Het liefst hebben wij elk seizoen een prachtig boeket op tafel staan, de geur van verse bloemen is namelijk absoluut een favoriet. De enige struggle is vaak de juiste verzorging voor deze pareltjes, we willen er namelijk zo lang mogelijk van genieten. Oh en een groot mooi boeket is ook niet goedkoop, nóg een reden om zo goed mogelijk ervoor te zorgen.

Tip 1: Snij de bloemen schuin af
De onderkant van de steel van de bloem hoor je ten alle tijden schuin af te snijden. Alleen zo weet je zeker dat jouw bloemen het lang genoeg overleven om er maximaal van te genieten. De onderkant van de steel heeft namelijk een tijdje zonder water gezeten waardoor het als het ware is 'dichtgegroeid'. Zet je de bloemen direct in het water zonder ze schuin af te snijden? Dan nemen ze geen water op en verwelken ze binnen no-time, dit willen we niet! Snijd ze daarom schuin af, zo is er een groot oppervlak dat voldoende water opneemt waardoor de bloem lekker lang mooi blijft.

Tip 2: Zorg dat er geen bladeren in het water hangen
Snijd het liefst alle bladeren tot aan de bovenkant van de vaas af, bladeren bevatten namelijk veel bacteriën die het water mogelijk vervuilen. De bloemen leven korter en de steel kan gaan rotten. Buiten dat het slecht is voor de bloem staat het ook een stuk stijlvoller om de bladeren tot boven de vaas te verwijderen.

bloemen verzorgen

Tip 3: Zet de vaas op een goede plek
De plek waar je de vaas met bloemen neerzet bepaalt de levensduur ervan. Denk dus goed na voordat je een grote bos aanschaft waar in huis of in je kamer plek is voor een mooi boeketje. Vermijd plekken in de zon, dichtbij een fruitmand, tocht en sigarettenlucht. Deze dingen zijn namelijk niet goed voor de bloemen en zorgen per direct voor een kortere levensduur.

Tip 4: Kies de juiste bloemen
Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat jouw meest favoriete bloemen niet zo'n sterke bloemen zijn waardoor ze nooit mega lang in leven blijven. Bekijk dus eerst even welke bloemen sterk zijn als je voor een boeket wilt gaan die lekker lang mooi blijft. Sorry rozen en zonnebloem liefhebbers, deze bloemen staan er namelijk om bekend om sneller te verwelken, Anjers en chrysanten daarentegen zijn wel sterke soorten. Het is maar net wat je mooi vindt en hoe lang je van de bloemen wilt genieten.

Tip 5: Ververs het water
Bloemen houden van water en dan vooral schoon water. Ververs het water daarom om de paar dagen om lekker lang te genieten van je aankoop.

Tip 6: Voeg een scheutje frisdrank toe
Deze laatste tip klinkt misschien erg ongeloofwaardig, maar het is geen leugen. Met een scheutje frisdrank creëer je hetzelfde effect als met bloemvoeding. Mocht er geen zakje bloemvoeding bij je bloemen zitten, dan is deze huis-tuin-en-keuken tip jou life saver!

Wil jij je kamer met nog meer leuke en gezellige accessoires aankleden, dan vind je in dit artikel inspiratie. En ben je benieuwd welke bloem bij jouw geboortemaand hoort, dat lees je hier.

Bron: Roomed, Hello Giggles | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook