Lifestyle

Leuk om te weten: deze bloem past bij jouw geboortemaand

Wij hebben allemaal een sterrenbeeld dat gebaseerd is op de dag dat jij jarig bent, maar wist je dat er ook een geboortebloem bestaat? Een geboortebloem is een bloem die in verband staat met de maand en heeft een symbolische betekenis. Ben jij benieuwd wat jouw geboortebloem is? Lees dan snel verder!

Januari

We trappen af met de Anjer, deze hoort bij de eerste maand van het jaar. De verschillende kleuren anjers hebben allemaal een eigen betekenis. De meest krachtige kleur is roze en staat voor trots, moed, liefde en vriendschap.

Februari

De Iris is de belangrijkste bloem voor de maand februari. De bloem staat voor geloof, moed en wijsheid. Over de Iris wordt gezegd dat het wijsheid en vriendschap vertegenwoordigt. Wist je dat het Griekse woord voor regenboog Iris is? :-)

Maart

Ben jij in maart geboren? Dan is jouw geboortebloem een narcis. De gele narcis staat voor een nieuw begin, zelfvertrouwen en ijdelheid. Het schijnt dat wanneer je narcissen in een boeket geeft dit staat voor geluk. Pas op met het geven van één narcis, want volgens de bijgelovigen onder ons brengt dit ongeluk. 

April

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Muhteşem Yerler (@marvelousplaces_) op

April staat voor het madeliefje. Denken wij aan madeliefjes, dan denken wij aan Marc Jacobs! Wij zijn gek op de geur Daisy! Het madeliefje symboliseert onschuld, jeugd, zuiverheid en puurheid. Wat een schattig bloemetje is dit, hè? Mensen zeggen dat het witte madeliefje beschermt tegen blikseminslag. Geloof jij hierin?

Mei

De lelie past bij de geboortemaand mei. De lelie staat voor puurheid en de terugkeer van geluk. Perfect om cadeau te geven als je iemand geluk toewenst dus.

Juni

De roos staat voor liefde, vreugde, passie en geheimzinnigheid. Iedere kleur heeft zijn eigen betekenis en wist je dat het ook veel zegt welke kleur rozen je geeft? Een gele roos staat voor vriendschap en paars voor liefde op het eerste gezicht.

Juli

Delphin (ook wel ridderspoor genoemd) komt van het woord 'dolphin' en heeft te maken met de vorm van de bloem. Deze bloem staat voor plezier en een open hart.

Augustus

Gladiool: sterk karakter, eerlijkheid, vrijgevigheid en eeuwige slaap. De bloem werd het symbool voor de soldaten die stierven in de Eerste Wereldoorlog.

September

Asters staan voor liefde en geduld. Ben jij geduldig of klopt het voor geen meter?

Oktober

Calendula of Goudsbloesem staat bekend om bescheidenheid, welvaart, creativiteit en eeuwige liefde, maar ook om verdriet en ellende, omdat het in veel delen van de wereld ook geassocieerd wordt met begrafenissen. Vroeger dachten mensen wanneer je gedroogde goudsbloemen in een kussen stopt, dat je sterk voorspellende dromen kreeg.

November

Chrysant staat voor vrolijkheid, schoonheid, vriendschap en optimisme. Een rode chrysant vertegenwoordigt de liefde en wit staat voor eerlijkheid en wijsheid.

December

De kerstster. In de feestmaand december is het dan ook niet zo gek dat deze bloem staat voor succes en viering. Je stuurt deze bloem als je iemand speciaal vindt.

Bron, bron, bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved