Lifestyle

10 makkelijke decoratietips voor een knusse kamer

1

Je hebt je kamer eindelijk kunnen of mogen verbouwen, maar nu je alles erin hebt staan, is het toch niet wat je ervan verwachtte. Het mist eigenlijk een beetje gezelligheid, warmte en knussigheid. Hoe zorg je er dan voor dat jouw kamer knus wordt, zonder dat je weer van alles moet veranderen, verven of grote uitgaven moet doen? Daar gingen we hier op de redactie achteraan. We hebben deze tien kleine veranderingen en toevoegingen gevonden die ervoor zorgen dat jouw kamer binnen no-time een knusse uitstraling heeft.

Kussens
Als je een gewone stoel (of meerdere) op je kamer hebt staan, Ziet het er heel knus uit als je op de zitting een kussentje legt of neerzet. Kussens zijn ook inzetbaar op een bank of om een knus hoekje te creëren in je kamer.

Voeg  donkere kleuren toe
Wat je ook toevoegt aan je kamer, denk eraan dat diepe kleuren ervoor zorgen dat een kamer meer warmte uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan donkerrood, blauw of groen. Door kleine details in deze kleur toe te voegen blijft het geheel fris, maar oogt het knusser.


Oude details
Nee, we bedoelen niet dat je al je prullaria moet uitstallen, maar juist dat je voor wat grotere mooie objecten moet gaan. Kies bijvoorbeeld een oude grammofoonspeler en leg daar de nadruk op.

Bloemen/planten
Eén van de meest eenvoudige manieren om gezelligheid toe te voegen aan een kamer, is door bloemen neer te zetten. Het hoeft geen grote bos te zijn, als de kleur maar goed is. Kies bijvoorbeeld voor beige of donkerrood, net wat bij de kamer past. Een plant is trouwens wel makkelijker in onderhoud ;). Hier vind je tips over welke plant je het beste kunt kiezen.


Verplaatsen
Soms is het heel makkelijk om je kamer knusser te laten ogen. Door één of twee meubels haaks op een muur te zetten, lijkt de ruimte meer een geheel. Dus in plaats van je bureau in de hoek te passen, kun je hem er ook schuin voor zetten.

Spelen met vormen
Als het op meubels aankomt kiezen we vaak voor hoekige meubels, maar juist door te kiezen voor bijvoorbeeld een ronde tafel of poef zorg je voor een speels effect. Dat effect zorgt weer voor eenheid en dat is een stuk knusser.


Sfeerverlichting
Kies voor sfeerverlichting in de hoeken van je kamer. Sfeerverlichting is niet bedoeld om een functie te hebben, behalve dan om een bepaalde gezelligheid te creëren. Heb je geen ruimte voor extra verlichting? Monteer (of laat iemand het doen ;)) dan een dimmer op je lamp, dat geeft ongeveer hetzelfde effect.

Kaarsen
Kaarsen zijn natuurlijk ook een soort van sfeerverlichting. Door op verschillende plekken kaarsen neer te zetten oogt een kamer gezelliger, vooral wanneer de kaarsen branden, natuurlijk. Als ze niet branden staat het knus door kaarsen te mixen met andere decoratie. Geurkaarsen zorgen ook nog eens voor jouw favoriete geur, zodat je je helemaal thuisvoelt.


Mix and match
Stel dat je een basiskleur hebt, voeg dan accessoires toe in twee of drie andere kleuren. Ga bijvoorbeeld voor groen met okergeel. Een mooie combi en door twee kleuren te mixen en overal terug te laten komen, trek je een kamer visueel gezien bij elkaar.

Puur uit de natuur
Vooral in deze tijd natuurlijk een echte aanrader, want juist nu kun je lekker het bos in op zoek naar natuurlijke decoratie. Zoek een mooie tak, dennenappels of bladeren. Als je het in de natuur niet kunt vinden, is het vast te koop in een winkel. Je kunt dan ook denken aan bijvoorbeeld pompoenen.

Ben je geïnspireerd door dit artikel? Met deze spulletjes zorg je voor een knusse kamer.

  

Kussen Hema | Lamp Otto | Letterverlichting Hema

Wat doe jij om je kamer knusser te maken?

bron, bron, bron, bron

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 3 jaar geleden Lisette

    Leuk artikel, had wat meer voorbeelden van leuke kamers gemogen, maar leuke inspiratie! (:

  1. 1