Lifestyle

7 belangrijke tips waar je aan moet denken als je op jezelf gaat wonen

Heb je een eigen plekje gevonden? Gefeliciteerd! Voor het eerst op jezelf wonen is natuurlijk erg spannend. Je verlaat het ouderlijke nest en moet alles opeens zelfstandig doen. Denk aan koken, de was doen, schoonmaken en zelf een spin doodmaken, ugh. Ook ben je bezig met het inrichten van je nieuwe plekje.

Zo, daar zit je dan op je nieuwe plek. Koffer? Check. Telefoonoplader? Check. Wc-papier? Oeps, vergeten. Hier een paar handige tips, zodat je niks belangrijks vergeet!

Ga jij op jezelf wonen? Dit zijn onze tips

#1 Huishoudelijke boodschappen
Op jezelf wonen betekent ook zelf de boodschappen doen. Dingen die zo normaal lijken, spelen opeens een grote rol. Je komt erachter wat je echt nodig hebt. Denk aan wc-papier, tandpasta, brood en schoonmaakartikelen. Maar natuurlijk snappen wij dat hier ook een lekkere snack onder valt. ;-)

#2 Koken
Normaal stond er een warme maaltijd op je te wachten als je thuiskwam. Helaas is daar nu niets minder van waar. Je moet zelf je avondeten koken. Het leuke is dat het echt in jouw handen ligt en dat je zelf bedenkt wat je wilt eten. Kant-en-klaarmaaltijden zijn lekker, maar na een tijdje verveelt dat ook en wil je nieuwe dingen proberen. Geen inspiratie? 

#3 Wasjes draaien
Er is een grote kans dat op de plek waar jij gaat wonen een wasmachine is. Het is dan belangrijk dat je de juiste middelen niet vergeet zoals wasmiddel en eventueel een wasverzachter. Ook is het belangrijk dat je de basis kent en weet op welke stand je wasje kunt draaien. Schone kleding is heaven.

#4 Niet alles is goedkoop
Je wilt natuurlijk je nieuwe plekje ook leuk inrichten. Je loopt rondjes door een woonboulevard of de Ikea en je ziet een heleboel leuke dingen. Alleen wat tegenvalt zijn de prijzen. Alles bij elkaar is niet waar je op gerekend had. Maar don’t worry, gelukkig bestaan er nog toffe vintage winkels waar jij een leuk bureau kunt scoren!

Op jezelf wonen

#5. Rekeningen betalen.
Je krijgt nu je eigen rekeningen binnen. Scary.. Dit is meer post dan dat je ooit normaal kreeg. Het negeren van rekeningen zorgt er helaas niet voor dat ze verdwijnen. Je komt erachter dat je minder overhoudt dan normaal en dat rekeningen betalen meer een prioriteit is dan shoppen. Gelukkig bestaan er ook een heleboel handige online tools waarmee je geld kunt besparen, slim! Je energie vergelijken kan bijvoorbeeld een heleboel geld per maand schelen. Dat uitzoeken heb je allemaal wel over voor je eigen plekje.

#6 Adres wijzigen
Als je gaat verhuizen moet je natuurlijk ook je adres wijzigen bij de gemeente. Ook bij andere plaatsen, zoals school of je werk is dit heel belangrijk. Zorg ervoor dat dit op tijd gebeurt, zo voorkom je miscommunicaties.

#7 Last but not least..
Dan zijn er nog de kleine dingetjes die nog heel handig kunnen zijn: een wc-borstel, bestek, borden, pannen, handdoeken, boter, melk, handzeep, etc. 

Nog wat geld nodig voor je verhuizing? Op deze manier kun je nog wat geld bijverdienen!

Veel succes!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved