Fashion

Zo verdien je geld met jouw oude kleding

Het lijkt wel alsof het nooit ophoudt. Zara komt met een nieuwe collectie, Urban Outfitters vult de webshop weer aan en wij blijven maar kopen. Zo langzamerhand worden onze kasten steeds voller, en de portemonnees steeds leger. Tijd om de kast weer eens uit te zoeken! Hieronder vind je vier manieren waarop je geld kunt verdienen met het verkopen van jouw oude kleding, zodat je daarna weer lekker kan shoppen!

United Wardrobe

Als het gaat om online kleding verkopen is er één site die er met kop en schouders bovenuit steekt, namelijk; United Wardrobe. Hét nieuwe Marktplaats speciaal voor kleding. Zodra je een account hebt aangemaakt is het eigenlijk heel simpel. Je uploadt duidelijke foto’s van het product dat jij wilt verkopen, vult de productgegevens in, kiest een verkoopprijs en voilà… Jouw artikel staat online! Wat belangrijk is om te weten is dat jij zélf de verzendkosten betaalt en 10% afstaat aan United Wardrobe. Je moet dus zorgen dat de verzendkosten bij de verkoopprijs inbegrepen zijn. United Wardrobe is een gemakkelijke manier om kleding online te zetten, alleen het nadeel is dat je meestal maar een paar items verkoopt over een lange tijd. Als jij gemakkelijk vanuit huis jouw kleding wil verkopen is United Wardrobe the way to go!

IJ-Hallen

Als je een shitload aan kleding hebt die je wil verkopen is het een goed idee om een kraam te huren in de IJ-Hallen. De IJ-Hallen vindt elke drie weken plaats op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het is de grootste vlooienmarkt van Europa en daar komen heel wat bezoekers op af! Je kunt hier vanaf €31,- een kraam huren van vier meter. Verkopen bij de IJ-Hallen is de ideale manier om in één dag van al je oude kleding af te zijn. Houd er wel rekening mee dat de prijzen erg laag liggen! De prijzen per kledingstuk verschillen van €1,- tot €5,-. Het voordeel aan de IJ-Hallen is dat je niet alleen kleding hoeft te verkopen, er wordt namelijk van alles en nog wat verkocht. Boeken en woonaccessoires verkopen erg goed! Dingen waarvan jij misschien denkt “Wat een oude troep”, ben je op de IJ-Hallen binnen no time kwijt. De kramen zijn erg groot en krijg je in je eentje waarschijnlijk niet vol. Huur daarom een kraam met een vriendin, dat is ook nog eens veel gezelliger! Mocht Amsterdam je nou iets te ver zijn, dan kun je hier andere vlooienmarkten vinden door heel Nederland.

Tweedehands kledingwinkels

Als jouw oude kleding nog in goede staat is kan je het naar een tweedehands kledingwinkel brengen. Er is vast wel een tweedehands kledingwinkel bij jou in de buurt. Het fijne hieraan is dat je het inbrengt en er daarna niets meer voor hoeft te doen. De eigenaresse kiest zelf wat ze wel en niet inneemt. Bij de meeste tweedehands kledingwinkels krijg jij per verkocht kledingstuk tussen de 40% en 50% van de opbrengt. Wanneer een kledingstuk na bepaalde niet verkocht is krijg je de keuze om het op te halen of het te doneren aan een goed doel. Hier vind je een lijst met tweedehands kledingwinkels bij jou in de buurt!

Facebook

Facebook is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je jouw kleding wil verkopen, maar het is superhandig! Er bestaan per regio groepen waar mensen spullen kopen en verkopen. Meestal begint de naam van de groep met het kengetal van de regio gevolgd door iets als ‘vraag en aanbod’ of ‘te koop’. Neem bijvoorbeeld de groep ‘Vraag en aanbod 020’ met maar liefst 40.000 leden! Je plaatst foto’s van de kleding en zet er een duidelijke verkoopprijs (of bieden) bij. Het voordeel hieraan is dat iedereen in dezelfde regio woont, en daarom de kleding komt ophalen en contant betaalt.

Nog een laatste algemene tip: Zorg dat je kleding verkoopt dat hetzelfde seizoen nog gedragen kan worden. Dikke jassen verkoop je dus in de winter en korte jurkjes in de zomer. Mensen zoeken naar kleding wat ze op dat moment nodig hebben, speel daarop in! Je kunt oude kleding het beste verdelen in de twee categorieën ‘zomer’ en ‘winter’.

Veel succes met het verkopen van de kleding! Vanaf nu worden de kasten leger en de portemonnees voller…

Beeld: iStock

Must reads 👀