Lifestyle

Dit zijn ze: de best betaalde bijbanen voor studenten

2

Als student is het nou eenmaal noodzakelijk om een bijbaantje te hebben. Waar ga je anders je huur, boodschappen en opleiding van betalen? En je hebt natuurlijk genoeg leukere dingen op de planning staan, dus geld is nodig. Helaas, bijna alles kost geld. Om een dikke spaarrekening op te bouwen moet je dus een lekker bijbaantje hebben. Maar welke baantjes betalen eigenlijk het best? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

♥ Horecaprojectbureau 
Dit is misschien wel één van de meest flexibele banen. Je schrijft je in bij een soort van uitzendbureau en vervolgens wordt er contact met je opgenomen op het moment dat ze extra hulp kunnen gebruiken. Je kunt opgeroepen worden om te helpen bij evenementen en festivals bijvoorbeeld. Daar help je dan in de horeca. Zeker een optie als je van variatie houdt en je liever niet elke dag hetzelfde werk doet!

♥ Bijles geven
Bezig zijn met school is niet leuk, maar misschien wel als je er anderen mee kunt helpen. Ben jij heel erg goed in een bepaald vak? Stel jezelf dan beschikbaar voor het geven van bijlessen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken bij een café, of bijles geven via Skype. Maar hoe kom je aan leerlingen? Nou, je kunt bijvoorbeeld een advertentie ophangen in de supermarkt of een berichtje delen op Facebook. Er zijn altijd wel mensen die een beetje hulp kunnen gebruiken.

♥ Mystery shopper
Aan dit bijbaantje heb jij waarschijnlijk nog helemaal niet gedacht. Je kunt namelijk mystery shopper worden. Als mystery shopper is het jouw taak om met een notitieblok langs te gaan bij restaurants en andere bedrijven en vervolgens te beoordelen hoe de gastvrijheid is. Werd je netjes en vriendelijk behandeld? Beoordeel het. Je krijgt daarna je geld voor de maaltijd terugbetaald en krijgt loon voor je beoordeling. Dream job!
bijbaan student geld loon sparen
♥ Bezorger
Heerlijk op je scootertje door de stad touren en eten bezorgen. Prima vertoeven toch? Naast dat je natuurlijk salaris per uur verdient, krijg je als bezorger nog veel extraatjes. Denk bijvoorbeeld aan gratis avondeten, gratis benzine en korting op bestellingen. Je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om te bezorgen met een fiets. Ook nog eens goed voor je conditie en dagelijkse beweging... Wat wil je nog meer?

♥ Oppassen
Als je van kinderen houdt is dit een perfecte baan voor jou: je krijgt gewoon geld om met kinderen te spelen. Zorg ervoor dat je wat oppasadressen verzamelt en pas een paar keer per week op. Als je op jonge kinderen moet oppassen, kun je tegelijkertijd ook nog eens bezig met andere dingen. Daarbij komt kijken dat oppassen ook gewoon heel erg gezellig is. Je hebt waarschijnlijk niet eens door dat je aan het werk bent.

♥ Supermarkt
Werken in de supermarkt is één van de meest voorkomende manieren om geld te verdienen. Je kunt solliciteren voor een functie als caissière, vakkenvuller of broodbakker bijvoorbeeld. Misschien niet het allerleukste baantje, maar het verdient in ieder geval goed. Daarnaast heb je ook wat sociaal contact en dat kan ook absoluut geen kwaad. Goed voor op je cv!

Bron: cosmopolitan.com, yourtango.com, realsimple.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved