Lifestyle

11 vaardigheden die je nu op jouw cv moet zetten

Je wilt solliciteren bij die ene leuke kledingwinkel, maar je durft eigenlijk niet omdat je niet goed weet wat je op jouw cv moet zetten... Je wilt natuurlijk wel een goed cv afgeven, zodat de kans groter is dat je wordt aangenomen. Veel meiden struggelen met dit probleem en daarom hebben wij vaardigheden voor je op een rijtje gezet die je zeker moet toevoegen aan jouw cv! 

Je cv moet er wel goed uitzien, want hiermee verhoog je de kans om aangenomen te worden! Hierop staan onder andere de vaardigheden, prestaties en andere skills die werkgevers op jouw cv willen zien. Girlscene noemt een paar pluspunten op die je zeker op je cv moet zetten als je eraan voldoet. 

♥ 1. Je spreekt een andere taal
Op school heb je naast Nederlands een heleboel andere vakken voor taal. Het kunnen spreken van andere talen is voor werkgevers erg belangrijk. Misschien werken ze op internationaal niveau en is het daardoor noodzakelijk dat hun werknemers meerdere talen moeten beheersen. Zet daarom de talen die jij beheerst (ook al is het alleen de basis) zeker weten op je cv. Hiermee scoor jij extra punten!

♥ 2. Je bent of was te zien in de media 
Ben je ooit verschenen in een tijdschrift, op een blog of televisie? Misschien heb je een bepaalde prestatie behaald en ben je daarom weleens verschenen in de media. Het is erg interessant voor bedrijven om hiervan op de hoogte te zijn.

♥ 3. Je hebt leiderschap-skills
Je bent een geboren leider en weet heel goed hoe je een groep moet sturen. Een echte leider weet dan ook anderen te beïnvloeden op een positieve manier. Als je zo iemand bent laat het dan weten, want bedrijven nemen graag leiders aan. 

♥ 4. Je hebt in het buitenland gestudeerd
Je studies vermeld je natuurlijk al in je cv, maar de goede cijfers die je in het buitenland hebt gescoord moet je niet vergeten! Als je in het buitenland hebt gestudeerd is dit een groot pluspunt. Hiermee laat je zien dat je zelfstandig bent en out of your comfortzone durft te gaan. Ook buitenlandse stages mogen niet ontbreken.

♥ 5. Je hebt gereisd in het buitenland
Ben je een keer wezen reizen door heel Europa? Of ben je voor een lange periode naar Australië geweest? Dan is het duidelijk dat jij een grote passie voor reizen hebt en dat mag jij delen. Het is een goede manier om te laten zien dat je avontuurlijk en nieuwsgierig bent. Al helemaal als je een keer een reis in je eentje hebt gemaakt, want daar word je erg zelfstandig van!


♥ 6. Je studeert nog of je bent afgestudeerd
Het is logisch om al je studies die je hebt afgerond op je cv te zetten. Maar ook de studie die je niet hebt afgemaakt moet vermeld worden. Ook al heb je misschien vier studies achter de rug waarmee je elke keer halverwege bent gestopt, is het oké om dit te vermelden. Hiermee laat je juist zien dat je het probeert en niet opgeeft. Het is eenmaal hoe het leven werkt, sommige dingen blijken achteraf niet bij je te passen... Dus wees niet bang om dit te laten zien aan je toekomstige werkgever!

♥ 7. Je hebt presentaties gegeven
Als je weleens hebt gesproken voor een groot publiek, is het een slimme zet om dit in je cv te zetten. Dit is interessant voor werkgevers als ze een kandidaat uitzoeken. Er is niet voor niets gekozen voor jou als spreker, je hebt blijkbaar de capaciteiten hiervoor en iets te bieden aan het publiek. 

♥ 8. Je bent cum laude geslaagd
Als je cum laude bent geslaagd, betekent het dat je jouw eindexamen als gemiddelde eindcijfer met een acht of hoger hebt afgerond. De perfecte student dus! Hiermee maak je een goede indruk.


9. Je hebt een certificaat ontvangen
Certificaten zijn ook absoluut niet te missen op een cv. Heb je bijvoorbeeld een certificaat voor het coderen van websites of voor een fotografiecursus? Dit laat zien dat je graag naast school en/of werk ook bezig bent met hobby's.

♥ 10. Je hebt al eerder een andere baan gehad
Heb je eerder een baantje gehad? Vermeld dit erin. Ook al was het voor een korte tijd. Elk stukje ervaring telt mee en laat zien dat jij niet graag stil zit. Als je inmiddels al tien keer van baan bent gewisseld, waarvan de meeste niet langer dan een maand duurden, is het verstandig om hier een selectie in te maken. 

♥ 11. Je bent uniek
Iedereen is uniek en dat maakt elk persoon bijzonder. Heb je iets waarmee jij jezelf goed onderscheidt van anderen? Voeg dit dan zeker toe aan je cv. Denk aan hobby's en interesses waar je veel mee bezig bent. 

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved