Lifestyle

7 tekenen dat hij niet klaar is voor een relatie

Jullie zijn al een tijdje aan het daten en jij bent tot over je oren verliefd. Je kunt aan niets anders denken dan aan een rooskleurige toekomst met hem. Maar helaas, liefde moet van twee kanten komen én dat is niet altijd het geval. Misschien ben je zo verliefd dat je niet eens doorhebt dat jij te hard van stapel loopt en dat zijn gevoelens niet wederzijds zijn… Heel pijnlijk, maar je weet wel waar je aan toe bent. Als hij deze dingen doet weet je zeker dat hij nog niet klaar is voor een relatie.

1. Hij zegt dat hij niet klaar is voor een relatie
Dit is eigenlijk al het belangrijkste punt waaraan je het kun zien. Hij zegt letterlijk zelf dat hij niet klaar is voor een relatie. Veel vrouwen denken dat ze hier nog wel verandering in kunnen brengen of dat hij het misschien niet meent, maar waarschijnlijk meent hij wat hij zegt. Je kunt het hem nog een keer vragen, maar als hij niet klaar is voor een relatie is hij niet klaar. Stel dat hij wel een relatie met je aan zou gaan, denk je dat het dan succesvol zou verlopen? Waarschijnlijk niet. Hij moet er 100% achter staan en dat is nu niet het geval. 

2. Hij heeft geen vrienden
Stel je voor: je komt thuis van je werk en je vriend zit de hele dag zijn tijd in te vullen op zijn laptop totdat jij er bent. Dat wil je niet, toch? Het is natuurlijk belangrijk dat jullie veel samen zijn, maar het is ook super belangrijk dat jullie allebei tijd doorbrengen met andere vrienden. Heeft hij geen vrienden? Dan moet je echt nog geen relatie willen. Je wilt niet dat hij je gaat claimen, toch?

3. Hij heeft het net uit met zijn ex
Zorg ervoor dat je geen rebound wordt. Hij heeft net een relatie achter de rug en daardoor is hij waarschijnlijk behoorlijk in de knoop met zijn gevoelens. Het is vaak zo dat je daardoor liefde bij iemand anders gaat zoeken en vervolgens veel te hard van stapel loopt. Dus is hij net uit een relatie? Geef hem dan tijd en ruimte om na te denken en zijn leven weer een beetje op de rails te krijgen. Een relatie verbreken is niet niks.
4. Hij maakt het te perfect
Je hoeft maar met je vingers te knippen of hij staat al voor je klaar. Het lijkt wel een sprookje tussen jullie twee. Als alles perfect lijkt is er één persoon die niet helemaal eerlijk is. Ben jij die persoon niet? Dan is hij het waarschijnlijk. Het is menselijk om af en toe ruzies en meningsverschillen te hebben. Hebben jullie dat nooit en gaat alles perfect? Dan eindigt een relatie hoogstwaarschijnlijk door een grote ruzie.  Zo willen jullie niet eindigen, toch?

5. Hij is heel flirterig
Natuurlijk is het prima als hij af en toe naar andere meisjes kijkt. Maar als hij er een handje van heeft om met alles en iedereen te flirten, dan is hij geen boyfriend material. Sommige jongens hebben nou eenmaal de behoefte om zich te moeten bewijzen, maar het is logisch dat jij dit niet zo leuk vindt. Als hij een groot flirtbeest is, zal dat waarschijnlijk ook niet veranderen als jullie een relatie hebben.

6. Hij maakt nooit plannen op lange termijn
Telkens als jij het hebt over iets wat over drie maanden plaatsvindt trekt hij zich terug. Als hij het onderwerp ‘lange termijn’ het liefste vermijdt, laat hij zien dat hij nog niet klaar is voor vastigheid. Hij begint alleen al te zweten bij de gedachte dat hij nu al moet bevestigen dat jullie dan samen wat gaan doen. Begin geen relatie, want uiteindelijk gaat het uit omdat hij zich gevangen voelt. 

7. Hij verandert voor je
Als hij te erg zijn best doet om ervoor te zorgen dat jij verliefd op hem bent, verandert hij zichzelf voor je. En dat is juist iets wat je niet moet willen. Misschien lijkt het een super lief gebaar, maar uiteindelijk word je niet verliefd op de persoon die hij echt is. Uiteindelijk komt zijn ware ik toch wel boven tafel en dat gaat niet veel goeds doen voor jullie relatie.

Bron: elitedaily.com, mindbodygreen.com, thetalko.com | Beeld: iStock