Lifestyle

Met deze 5 bijbaantjes verdien je het meeste geld

Wie heeft het niet: een bijbaantje! Als arme scholier wil jij natuurlijk ook zo nu en dan kunnen genieten van een festival, vakantie, ongegeneerd shoppen of een terrasje pakken. Maar ja, daar moet natuurlijk ook geld voor worden verdiend en hoe doe je dat beter dan met een bijbaan. Van vakken vullen bij de supermarkt tot drankjes serveren in de horeca. Als scholier heb je vaak weinig tijd voor heel veel uren werk naast je studie. Het is daarom erg van belang om een bijbaantje te kiezen die goed verdient en ook nog eens gezellig is.

1. Dagjeswerk via een uitzendbureau
Dagjeswerk is een van de best verdienende bijbaantjes. Je kiest elke keer een dag uit en de taken zijn elke keer anders. Zo kun je een dagje werken als tuinman, telefonisch verkoper of magazijnmedewerker. Het uurloon ligt rond de 8 tot 16 euro per uur ongeacht de leeftijd. Je moet er wel rekening mee houden dat veel van deze klusjes verspreid zijn over Nederland, dus dat je echt op zoek moet gaan naar iets in jouw buurt.

2. Schoonmaakwerk
Een bijbaantje als schoonmaker verdient vaak tussen de 10 en 15 euro per uur. Het uurloon hangt wel sterk af van de plek waarin je werkt. Op een kantoor verdien jij misschien meer dan bij iemand thuis die niet veel te besteden heeft.

3. Werken op evenementen
In de zomer is het heerlijk om op grote festivals te werken in de horeca. Je bent lekker buiten, je ontmoet mensen en je kan meeluisteren met de optredens. Een nadeel is natuurlijk dat je op dat moment niet zelf los kan gaan op dat festival. Ben jij meer een ochtendmens? Dan is deze baan wellicht wat voor jou!

4. Callcenter
In een callcenter werk je als telefoniste om vragen te beantwoorden van bellers of om dingen te regelen. Vaak verdien je gemiddeld 60 of 70 euro per dag. Je moet voor deze baan wel commercieel ingesteld zijn, want er worden bepaalde targets (doelen) opgesteld die jij moet halen.

5. Begin voor jezelf
Niet is leuker dan beginnen voor jezelf beginnen en je eigen werktijden bepalen. Jij begint je eigen bedrijf en verdient je eigen geld. Jij bepaalt je eigen prijs en je kan heel creatief zijn in het geen wat jij wilt uitstralen met je bedrijf.

Naast deze goed verdienende bijbaantjes kun je natuurlijk ook aan de slag gaan bij een supermarkt of ergens in de horeca. Oppassen verdient trouwens ook heel erg goed en je hoeft niet veel te doen. Een beetje op de bank hangen, chips eten en cola drinken. Prima toch?

Bron: Slimmecentenvoorstudenten.nl / vacatures.nl / solliciteer.net
Beeld: Istockphoto.com