Lifestyle

4 dingen die in een relatie gebeuren wanneer jij niet van jezelf houdt

De relatie met jezelf bepaalt de lat voor de relatie met een ander. Dit klinkt misschien heel zweverig, but it’s true. Hoe kun je nu van een ander houden als je niet eens van jezelf houdt? Best logisch toch, een relatie werkt pas als het een gezonde relatie is… Eentje waarbij jullie beiden je eigen persoonlijkheid en lichaam accepteren.

Wij meiden gaan vaak de fout in door niet van onszelf te houden. Stom! Vaak staat het blij maken van degene waar we van houden voorop. Dit is ook helemaal niet zo vreemd: als je denkt super gelukkig met iemand te zijn, doe je alles voor je lover. Maar het is misschien belangrijker om eerst van jezelf te houden, voordat je een relatie met een ander aangaat. Jouw onzekerheden en gevoelens hebben meer invloed op je lover dan je denkt, want hoe kan iemand van jou houden als jij jezelf niet eens liefhebt. Herken jij jezelf in de volgende punten? Dan weet je dat er werk aan de winkel is en je op zoek moet naar de liefde voor jezelf.

#1 In jouw ogen is alles erger dan dat ze in werkelijkheid zijn
Je denkt door de kleinste ergernissen in een relatie dat het verschrikkelijk gaat. Je zult (niet met opzet) denken dat verschillende intenties en gebeurtenissen veel erger zijn dan in werkelijkheid, iets dat niet gebeurt als je jezelf liefhebt. Nu maken we allemaal weleens van een mug een olifant, maar het kan dus erger.

zelfliefde relatie

#2 Door niet van jezelf te houden creëer je extra werk voor je liefje
Als jij al niet van jezelf houdt, hoe moet je partner dan van jou kunnen houden? In principe geef je hem of haar nu meer werk om van jou te kunnen houden, want dat gat van geen zelfliefde moet hij of zij voor je opvullen. Als je niet happy bent en erg onzeker, moet je lover extra hard zijn of haar best doen om jou gelukkig te maken. Je moet begrijpen dat dit erg frustrerend en een storende factor kan zijn in een relatie.

#3 Je vergelijkt je relatie met andere relaties
Doordat je zo onzeker bent en jezelf niet accepteert zoals je bent, heb je ook moeite met het tevreden zijn over je eigen relatie. Je denkt op dit moment dat elke andere relatie beter is, want zij hebben dit en zij doen dat. Please don’t! Je hoeft geen relaties te vergelijken, besteed die aandacht aan je eigen relatie… dat is een veel beter idee. Door je relatie te vergelijken word je alleen maar nóg ongelukkiger, je schiet er totaal niks mee op.

#4 Je laat over jezelf heen lopen
Meiden die een gebrek aan zelfliefde hebben, laten anderen vaak over zich heen lopen. Jouw zelfvertrouwen staat in de min en laat je dus hierbij meteen in de steek. Je bent bang dat je lover je verlaat als je ergens niet mee instemt en probeert dan ook alles eraan te doen om hem tevreden te houden, in plaats van jezelf. Jouw lover hoeft niet per se iets fout te doen of te zeggen, maar het probleem is dat jij je eigen mening niet durft te uiten. In jouw ogen ben je namelijk niet goed genoeg. Maar,dat ben je wel! Iedereen is mooi op zijn eigen manier en iedereen heeft zo haar imperfecties. Niks mis mee. ;-)

Is jouw lover de liefste van de hele wereld en verdient hij of zij wel een verrassing? Dan komt dit artikel goed van pas.

 

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved