Lifestyle

Zó pak je menstruatiepijn op een natuurlijke manier aan

Krampen, steken, hoofdpijn, misselijkheid… Ongesteld zijn is geen feestje. Dat je iedere maand bloed verliest is één ding. Maar dat dat per se gepaard moet gaan met allerlei andere kwaaltjes, dat maakt het allemaal nog veel erger. Misschien ben jij net die gelukkige vrouw die nergens last van heeft tijdens je menstruatie, maar dan ben je een uitzondering. Over het algemeen ervaren de meeste vrouwen namelijk erg veel pijn.

Pijnstillers is waar de meeste vrouwen zich zo snel mogelijk aan vergrijpen om te voorkomen dat de pijn nog erger wordt. Hoewel pijnstillers niet schadelijk zijn, is het misschien wel beter om op zoek te gaan naar natuurlijke manieren om de pijn te stoppen. Het blijft namelijk niet bij één of twee pijnstillers per dag, maar meer bij een stuk of zes. Tijd om ze te vervangen dus. Wij hebben alle manieren waarop je menstruatiepijn op een natuurlijke (!) manier tegen kunt gaan op een rijtje gezet.

1. Ga bewegen
Het is ontzettend verleidelijk om je pyjama aan te trekken en met een dekentje op de bank te gaan liggen. Maar in plaats van je neer te leggen bij het feit dat je ongesteld bent, kun je ook juist in beweging komen. Trek je sportkleding aan en ga bewegen. Het is namelijk bewezen dat beweging ervoor zorgt dat je krampen minder heftig worden. Dus, tijd voor een lesje yoga of een mooie wandeling/hardloopsessie door het park.

2. Masseer je buik
Bij pijn in je voeten, rug of billen is het eerste waar we aan denken een massage. Een heerlijke massage waardoor je een soort van ‘fijne’ pijn voelt. Zo werkt dit ook gewoon bij buikkrampen. Masseer je buik om de vijf minuten om ervoor te zorgen dat je bloed beter doorstroomt. Er komt zo minder spanning op je spieren te staan, waardoor je minder pijn ervaart.

ongesteld menstruatie pijn3. Drink meer water
Het is belangrijk om een goede hydratatie te hebben en dat kan door het drinken van water. Op die manier verminderen je krampen. Als je het niet voor elkaar krijgt om veel water te drinken, kun je ook overstappen op thee. Gewoon, water met een smaakje. Drinkt misschien net wat makkelijker weg. Kruidenthee is dan de beste optie, omdat veel kruiden een ontstekingsremmende en rustgevende werking hebben.

4. Eet chocolade
Dat je tijdens je menstruatie constant zin hebt in chocolade moge duidelijk zijn. Nog beter is dat chocolade eten ook nog eens goed voor je is tijdens je ongesteldheid! Hoe fijn is dit nieuws?! Het eten van chocolade verhoogt letterlijk je gelukshormoon, dus je bent een stuk minder humeurig na het nuttigen ervan. Kies voor een chocoladereep met minimaal 60% cacao erin.

via GIPHY

5. Slaap genoeg
Goed nieuws: je hebt eindelijk een excuus om langer op bed te blijven liggen. Het is namelijk goed om tijdens je menstruatie meer te slapen dan normaal. Door te slapen ontspant je lichaam, waardoor er gelijk minder spanning op je spieren staat. Minder spanning op je spieren = minder slaap. Dus voel je niet bezwaard als je nog een extra schoonheidsslaapje doet.

Bronnen: byrdie.co.uk, healthywomen.org, healthline.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved