10 redenen om meer water te drinken

Lifestyle door Renee

Op de Girlscene redactie drinken we de hele dag door water, maar toch lijkt het niet voor iedereen vanzelfsprekend om dit iedere dag (genoeg) te doen. Zonde, want water is zo goed voor je! Natuurlijk hoeft niemand je te vertellen dat je beter water kunt drinken dan een glas frisdrank, maar dat water om de volgende redenen heel goed voor je is wist je waarschijnlijk nog niet.

1. Wist je dat je minder humeurig bent als je genoeg water drinkt? That's right girl. Het werkt zo: wanneer je gedehydrateerd bent heeft dat invloed op je humeur. Hierdoor voel je je bijvoorbeeld enorm chagrijnig. Dit is simpel op te lossen als je genoeg water tot je neemt.

2. Oh, en als je vaak je glas vult met water voorkom je ook nog eens hoofdpijn. Het heeft wederom te maken met dehydratatie dat dit probleem veroorzaakt. De oplossing is dus simpel. Drink genoeg water en je hebt geen hoofdpijn omdat je te weinig drinkt! Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar wanneer je hoofdpijn hebt kun je dus proberen om meer water te drinken om de pijn te verzachten.

3. Daarnaast zorgt genoeg water voor een glanzende huid. Geen make-up product kan daar tegenop, geloof ons. De huid is het grootste orgaan en daarom is het belangrijk dat je er goed voor zorgt. Door regelmatig en voldoende water te drinken verbeter je de huidtextuur en kleur.


4. Water is als voedsel voor het lichaam. Bovendien hoef je niet alleen water tot je te nemen door een glas of een flesje leeg te drinken, want je kunt het ook uit eten halen. Rauwe groente en fruit bevatten veel water, zoals komkommer bijvoorbeeld.

5. Je kunt afvallen als je meer water drinkt en minder eet. Vaak denk je dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk gewoon behoefte hebt aan een glas drinken. Als je de snack dan vervangt door water kun je op den duur gewicht verliezen. Ga natuurlijk niet elke maaltijd vervangen door een glas water, want je moet wel genoeg binnenkrijgen.

6. Voorkom een onzuivere huid door meer water te drinken. Sommige stoffen in het lichaam zorgen ervoor dat de huid geïrriteerd raakt waardoor poriën verstoppen en acne ontstaat. Water spoelt die stoffen in het lichaam door zodat het sneller je lichaam verlaat. Hiermee verklein je de kans op onzuiverheden. Bingo!

7. Moet je je focussen op een bepaalde opdracht? Zet dan een glas water naast je. Water helpt je namelijk om te concentreren. Hoe dat werkt? Het drinken zorgt ervoor dat je alert blijft en verfrist voelt. Laat dat nu net zijn wat je nodig hebt om te bikkelen voor die proefopdracht of voor je huiswerk.

8. Ook voor de meiden die in het weekend last hebben van een kater is water een goede redder in nood. ;-) Wanneer de alcohol te veel is geworden moet je flink water drinken gedurende de dag om je lichaam weer te hydrateren. Zoals je waarschijnlijk weet dehydrateert alchohol je lichaam en dat zorgt weer voor die bonkende hoofdpijn.

9. Wie liever een kop koffie drinkt om wakker te blijven kan beter water pakken. Last van moeheid? Dan kun je beter je lichaam hydrateren met water in plaats van nog meer dehydrateren met koffie. Een bijeffect van dehydratatie is namelijk moeheid.

10. Tot slot nog een gouden tip: drink water als je pijn hebt door bijvoorbeeld kramp. Het komt vaak - again - door dehydratatie. Of laten we het zo zeggen, het kan de pijn erger maken. Door voldoende te drinken heb je er minder last van.

Let op, te veel water drinken is ook niet goed voor het lichaam. Om in de veilige zone te blijven kun je 1,5 tot 2 liter water per dag aanhouden. Je kunt ook je lichaamsgewicht x 0,44 : 10 doen. Als je 65 kilo weegt doe je 65x0,44:10= 2,8 liter water. Heb je liever water met een smaakje? Lees dan dit artikel.

 
 

Wist jij dit al over water? Hoeveel water drink jij op een dag?

Bron en bron
Beeld: Thinkstock