Lifestyle

Waarom de hele tijd vragen of ik een vriendje heb dodelijk vermoeiend is

“Nee, ik heb nog steeds geen vriendje”, is het antwoord dat jij de laatste tijd té vaak geeft. En dat komt niet omdat niemand jou ziet zitten, maar omdat mensen gewoon te nieuwsgierig zijn. Waarom vraagt iedereen toch altijd of je al een vriendje hebt? Is het dan echt zó belangrijk? Die verdomde vriendjes ook altijd, je vertelt veel liever dat je jouw propedeuse hebt gehaald. Dit is waarom “Heb jij nu al een vriendje?”, dodelijk vermoeiend is.

1. Het kwetst je
Je trekt je het liefst niets aan van deze vraag, maar het doet je toch wat. Als jij happy single bent kan je deze vraag prima hebben, maar bij de meiden die op zoek zijn schiet de vraag in het verkeerde keelgat. Ja, al jouw vriendinnen hebben een vriendje en jij niet. Maar waarom moet tante Ria dat er nog eens extra inwrijven op de bday bash van je oma?

2. Het is vervelend
Naast dat het kwetsend is, is het ook nog eens bloedirritant. Kan je nou echt geen betere vraag verzinnen? Ik vraag jou toch ook niet of je nu ein-de-lijk eens bent afgevallen? Je voelt de ergernissen al opborrelen als iemand begint het deze vraag, het liefst loop je meteen weg. Maar goed, even tot tien tellen en een fake smile opzetten…

via GIPHY

3. Het zijn andermans zaken niet
Nu tante Ria heeft gevraagd of jij eindelijk aan de man gaat, is het nog maar de vraag wat je gaat antwoorden. Want waarom moet zij dit eigenlijk weten? Dat jij scharrelt met die jongen die je in de club ontmoette gaat haar niets aan, daarnaast begrijpt ze het toch niet. Wanneer jij een échte relatie hebt zal ze dit snel genoeg merken, tot die tijd houdt ze beter haar mond.

4. Het ligt altijd aan jou
Wanneer jij antwoordt dat je nog steeds geen vriendje hebt lijkt het alsof jij een verbitterde en kieskeurige meid bent, maar niets is minder waar. Er is gewoon nog geen man voorbijgekomen aan wie jij je wilt binden, what’s the point? Het is volgens de vervelende vraagsteller altijd jouw schuld dat je nog single bent. “Schat, in elke kroeg lopen genoeg single mannen…” is het standaard antwoord.

via GIPHY

5. Jij hoeft helemaal geen vriendje
Waarom wordt er eigenlijk vanuit gegaan dat jij op zoek bent naar een vriendje? Je bent happy in je eentje en van plan dat nog wel even te blijven. Je focust je op andere dingen dan de liefde, zoals jouw lieve vrienden en je dromen. Je bent helemaal niet desperate op zoek naar een vriendje, ooit bots je wel tegen jouw prince charming aan…

Beeld: iStock