Lifestyle

De 10 meest originele dates voor op Valentijnsdag

Joehoe, het is bijna Valentijnsdag en dat is dé dag voor alle tortelduifjes. De enige dag in het jaar dat je wordt verplicht om je lover te verrassen met rozenblaadjes en kaarsjes. Valentijn is de dag om de leukste date ooit te regelen, maar het liefst wil je een keer iets anders dan eten in een restaurant. Gelukkig weten wij dat het tijd wordt om een keer iets totaal anders te doen, dus daarom hebben wij de meest originele dates voor je uitgezocht. 

1. Double date
Jullie kennen vast wel een ander stel waar jullie het goed mee kunnen vinden. Vraag ze op double date en heb samen een leuke avond. Ga naar de kroeg of breng de avond door bij iemand thuis, want dat is ook al hartstikke gezellig.

2. Ga naar de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben
Hebben jullie elkaar ontmoet hebben in bijvoorbeeld een discotheek, bar of bepaalde stad? Ga terug naar deze plek en beleef nog eens die goede, oude tijd. Als het een onlogische plek is, kunnen jullie ook nog altijd jullie eerste date een keertje overdoen. Trek dezelfde kleding aan en doe alles precies hetzelfde. Wedden dat het super hilarisch wordt?

3. Neem een dansles
Of jullie kunnen dansen of niet, dat maakt niets uit. Vaak kun je bij dansscholen een proefles nemen, dus wie houdt jullie tegen? Dans jij hem eruit, of is je vriend juist de mister dancemove? Wie weet bevalt het zo goed dat het jullie nieuwe hobby wordt. 

4. Versier zijn kamer
Verras hem door zijn kamer te versieren met kaarsjes en rozenblaadjes of ballonnen en slingers. Een fles champagne mag dan natuurlijk ook niet ontbreken. Zet jullie favoriete film op en maak er een romantische avond van, want Valentijnsdag is daar de perfecte dag voor. 

dates valentijnsdag5. Bierproeverij
Houden jullie wel van een biertje? Maak een bierproeverij van je avond. Haal zelf verschillende biertjes in huis of ga naar een café waar ze speciaalbier serveren. Gegarandeerd dat jullie een tikkeltje aangeschoten naar huis fietsen, maar daar is deze dag voor, toch?

6. Spelletjesavond
Ganzenbord, Levensweg, Twister. Als je een echte spelletjes avond houdt, kunnen deze spellen niet ontbreken. Je streeft ernaar om alle spellen te winnen, omdat je vriend niet zo goed tegen zijn verlies kan. Niets geeft jouw een beter gevoel dan dat. 

7. Spa
Zijn jullie meer luxepoezen? Dan is het een uitstekend idee om een bezoekje te brengen aan een spa. Lekker verwend worden en ontspannen tot de max. Een betere Valentijn kun jij je niet wensen en wij gokken dat jouw vriend daar hetzelfde over denkt. 

8. Karaoke
Het leukste is om een karaokebar bij je in de buurt op te zoeken, maar deze zit natuurlijk niet op elke hoek van de straat, dus kun je het ook thuis organiseren. Zoek op YouTube jullie favoriete nummertjes op (met lyrics natuurlijk) en laat de nachtegaal in je naar boven komen. Gewoon no shame

9. Winkelen
Zijn jullie echte fashionista’s? Ga naar een toffe winkelstad en zoek voor elkaar een outfit uit. Een onvergetelijke dag en jullie houden er ook nog een aandenken aan over. 

10. Overnacht in een hotel
Niets is romantischer dan een overnachting in een hotel op Valentijnsdag. Laat jullie compleet verwennen door alle luxe. Als jullie liever een goedkopere versie willen dan kun je ook kijken voor een hostel. Meestal slaap je dan met meerdere mensen op een kamer, maar misschien kun je nog een kamer voor twee veroveren. 

Beeld: iStock

Must reads 👀