Food

8 'gezonde' producten die eigenlijk helemaal niet gezond zijn

2

Twee keer in de week naar de sportschool, gezond eten en 's avonds laat niet meer stiekem snoepen. Jij bent de laatste tijd vet goed bezig, dacht je... Toch zijn er veel 'gezonde' producten die eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn als je eigenlijk denkt. Benieuwd welke producten dit zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Maaltijdsalades
Hoewel je denkt lekker gezond bezig te zijn met een maaltijdsalade in plaats van een pizza op de moment dat je geen zin hebt om te koken, blijkt dit toch niet zo verantwoord te zijn als je eigenlijk dacht. Dan denk je sla, groene en kip dat is toch hartstikke gezond? Helaas wordt er nog van alles aan toegevoegd, zoals zout, suiker en smaakstoffen. Veel maaltijdsalades hebben hierdoor meer dan aanbevolen 500 tot 700 calorieën en zijn ze dus vergelijkbaar met een pizza. 

2. Ontbijtkoek
Ontbijtkoek wordt door veel mensen als een gezond tussendoortje gezien. Natuurlijk is een 'snelle jelle' een bewustere keuze in vergelijking met een andere koek, maar pas op dat je geen (te) dikke stukken snijdt want een flinke plak staat al snel gelijk aan twee boterhammen.

3. Cola light
Jij bestelt het liefst een cola light bij je lunch, 'want daar zitten minder calorieën in'. Je raadt het al, think twice girls, in cola light is weliswaar geen suiker toegevoegd, maar wel kunstmatige zoetstoffen. Doordat je die zoetstoffen binnenkrijgt, denk je lichaam dat het suikers binnenkrijgt waardoor je insulineniveau stijgt en je lichaam van slag raakt.

havermout

4. Havermout
Havermout, amandelmelk en wat blauwe bessen. Jij dacht dat je lekker bezig was met dit #fitgirl ontbjit, toch is het niet slim om élke dag havermout te eten. Wissel eens af met yoghurt of een boterham en let goed op je portiegrootte.

5. Mueslirepen
Vaak bestaan de 'gezonde' mueslirepen uit gedroogd fruit en noten. Op zich is daar natuurlijk niks mis mee, maar vaak worden de ingrediënten aan elkaar 'geplakt' met honing en bevat de reep alsnog een berg suiker.

6. Vruchtensap
Drink jij vaak vruchtensap om hiermee je vitamines binnen te krijgen? Don't. In veel, met name pakken, sap zitten veel toegevoegde suikers. Maar die verse sapjes dan? Bij het uitpersen van sap gaan de vezels verloren en dan is het nou net het gezondste aan een stukje fruit. Je drinkt hierdoor grotendeels nogt water, een paar vitamines en suiker.

fruitsappen ongezond suiker

7. Rijstwafels
Eet jij ook regelmatig rijstwafels omdat je weet dat er weinig calorieën inzitten? Wij zijn in ieder geval #guilty en betrappen onszelf er soms op dat we er in blijven door eten. Daar gaat het ook meteen mis. Rijstwafels bevatten eigenlijk niet zoveel 'goeds', hierdoor krijgen we heel snel weer honger na het eten van een wafel. Volgende keer toch een ander tussendoortje voor ons.

8. Kaas
Toen we dit lazen wilden we het liefst gelijk doorscrollen en doen alsof we het niet hadden gelezen. Helaas girls, ook kaas hoort écht in dit rijtje thuis... Kaas levert (gelukkig) belangrijke voedingsstoffen, maar het bevat daarnaast ook veel verzadigd vet en zout. Eet je graag kaas? Kies dan voor een kaas met minder zout en tussen de 10 +, 20+ en 30+.

Beeld: iStock | Bron: voedingscentrum.nl, telegraaf.nl, spoonuniversity.com

 

Lees ook: Snel en verantwoord je perfecte zomerlijf met de Bodylab kortingscode!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 8 maanden geleden MilaaJ

    Wat is er slecht aan havermout?

  • 8 maanden geleden Sleeper4lifestyle

    waarom niet elke dag havermout?!

  1. 1