Food

Ketchup in de koelkast of niet? Wij hebben het antwoord!

ketchup-koelkast-of-niet

We kunnen het niet altijd met elkaar eens zijn, maar het wordt eens tijd om voor eens en altijd een punt te zetten achter deze discussie. Zet jij ketchup in de koelkast of niet? De meningen liggen ver uit elkaar, maar Heinz heeft ons het verlossende antwoord gegeven.

Ketchup discussie

De supermarkt veroorzaakt al jarenlang heel wat verwarring over het bewaren van voedingsproducten. Daar staat het in de schappen, maar thuis zet je het automatisch in de koelkast. Is dit eigenlijk wel nodig? Deze vraag spookt bij veel mensen door hun hoofd, dat er zelfs een hele discussie is ontstaan rondom één bepaald product. Ketchup! Moet je deze saus gekoeld bewaren of niet? Volgens popster Cardi B ben je ‘niet te vertrouwen’ als je ketchup in de koelkast bewaard, liet zij in 2019 weten. Maar hier denkt niet iedereen hetzelfde over.

Na het delen van haar uitgesproken mening, gingen de ketchup-lovers los op Twitter. Het was een vuurgevecht wat je niet snel vergeet, maar gelukkig zijn er nu experts aan het woord gekomen over deze spannende zaak.

View post on Twitter

Lees ook:
De 5 leukste feitjes over frikandellen die jij nog niet wist

In de koelkast of niet?

We zijn inmiddels een aantal jaar later, maar de discussie over dit onderwerp is nog niet gesust. Fabrikant Heinz vond het nodig om iets van zich te laten horen. Zij zijn immers de kenners op dit gebied. “FYI: Ketchup. hoort. in. de. koelkast!!!”, lieten zij op hun Twitter-account weten. En het zit als volgt:

In de winkels worden de flessen op planken buiten de koelkast bewaard. Dit is mogelijk door het lipje wat nog onder de dop afgesloten zit. Wanneer deze eenmaal is geopend, is het de bedoeling om de fles ketchup ín de koelkast te bewaren. De houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat geldt alleen voor ongeopende producten. Dus gebruik je niet zo vaak dit sausje? Dan is het belangrijk om af en toe te controleren of het nog wel goed is. The more you know!

View post on Twitter

Én dat niet alleen, de ultieme saus-masters geven nu iedereen de kans om deze speciale ketchup koelkast te winnen. Ondanks dat ze dachten de discussie te hebben gesloten, hebben ze onder hun give-away Tweet nog een hele reeks aan boze ketchup fans die hun sauzen liever niet in de koelkast willen bewaren. Wij weten nu in ieder geval hoe het moet, maar de tegenstanders zullen hun mening, zo te zien, niet snel veranderen.

View post on Twitter

Bron: Fem-Fem