Lifestyle

Aha! Dáárom rollen vrouwen vaak met hun ogen

Als je op je donder krijgt van je moeder omdat je wéér je vuile sokken laat slingeren, doe je het zonder dat je er erg in hebt: rollen met je ogen. Als blikken konden doden, zou je de beruchte eye roll niet overleven. Mannen zie je niet zo snel een eye roll doen en daar blijkt een reden voor te zijn. Het is namelijk evolutionair verklaarbaar dat vrouwen met hun ogen rollen!

Passief agressief

Een eye roll doe je vaak zonder dat je het door hebt. Hopen dat niemand het heeft gezien, want je docent zal niet blij met je zijn als je met je ogen rolt terwijl ze een grote berg huiswerk opgeeft. Maar een eye roll heeft wel degelijk een functie. Dr. Tracy Vaillancourt, professor aan de Universiteit van Ottowa, deed in 2013 onderzoek naar het gebruik van subtiele agressie door vrouwen. Daarin kwam de eye roll naar voren.

Dominantie

Wat blijkt? Rollen met je ogen is een manier om dominantie over andere vrouwen uit te dragen. Het is dus een verdedigingsmechanisme van vrouwen. Mannen uiten agressie veel opener dan vrouwen en delen sneller een klap uit. Vrouwen ‘vechten’ het op een andere manier uit door te roddelen over anderen en met hun ogen te rollen. Een eye roll is dus een manier om te laten merken dat je de baas bent. 

Beeld: Getty Images | Bron: OMGfacts