Lifestyle

Bewezen: honden liefhebbers hebben een langer leven

honden liefhebbers langer leven

We hebben goed nieuws voor alle honden liefhebbers! Het is namelijk bewezen dat mensen met een hond langer leven. Benieuwd hoe dit kan? Lees dan snel verder!

Honden liefhebbers

Wie is er nu niet dol op honden? Wij op de redactie van Girlscene ieder geval wel! Veel mensen nemen een hond, zodat zij zich minder eenzaam voelen. Maar een hond zorgt er blijkbaar ook voor dat je langer blijft leven en dat is voor ons iets nieuws. Honden liefhebbers hebben namelijk een langer leven en dit blijkt uit een Zweeds onderzoek.

Onderzoek

Aan het Zweedse onderzoek deden zo’n 3,4 miljoen mensen mee. Zo werden hondenbezitters en niet-hondenbezitters twaalf jaar lang gevolgd. Hieruit bleek dat vooral vrijgezellen en de ouderen zich extra goed en gezond voelden. Zo is er uit dit onderzoek gebleken dat honden liefhebbers langer leven en de kans op hart- en vaatziekten 30% afneemt. Dat is nog eens goed nieuws!

Lees ook: 
In dit mopshonden café kun je de hele dag knuffelen met hondjes

Eenzaamheid

Een andere oorzaak waardoor veel mensen vroegtijdig overlijden is door eenzaamheid. Als jij een hond heb rondlopen in je huis, dan voel je je dus een stuk minder eenzaam. Dit komt ook doordat je continu je hond als gezelschap hebt en je hem 3 à 4 keer per dag moet uitlaten. Kortom, door een hond voel jij je nooit meer alleen en leef je ook nog eens langer. Dus was je nog aan het twijfelen om een hond te nemen? Dan is dit het juiste moment om het te doen.

Beeld: Pinterest