Lifestyle

8 herkenbare frustraties van medewerkers in een snackbar

1

Werk jij in een fastfood keten of heb je in het verleden heel wat friet gebakken, burgers gemaakt en klanten geholpen? Deze acht frustraties zijn dan zo herkenbaar voor jou. Denk bijvoorbeeld aan die klanten die al hun troep laten staan en de tafels vol met saus achterlaten. Want ja, hun tafel netjes achterlaten... Waarom zouden ze dat doen? Dat kun jij toch ook?

1. Alle kleine dingen die de klant doet tijdens zijn bestelling vertraagt het proces. Wat wilt u daarbij drinken mevrouw? “Uh, doe maar een cola”. Halverwege de bestelling. “Doe mij toch maar een Sprite.” Of wanneer je je hand ophoudt om het geld in ontvangst te nemen en ze het geld op de balie leggen. Wanneer ze de bestelling betalen met super veel kleingeld en jij alles mag gaan tellen.

2. Je staat in de drive, maar je kan de klant niet verstaan door al het achtergrondlawaai in de auto. Heb je ooit geprobeerd iemand te verstaan wanneer de muziek aan staat, de motoren nog draaien, lachende mensen of huilende kinderen in de auto zitten? Klanten worden steeds irritanter wanneer je ze meerdere keren vraagt om het te herhalen.

3. Er zijn altijd mensen die niet van tevoren bedenken wat ze willen. Klant: “Mag ik een burger?” Maar natuurlijk mag u dat, welke wilt u? We hebben namelijk zes verschillende burgers… Daarnaast zijn er altijd van die mensen die nog twijfelen over wat ze willen. Zeg wat je wilt of ga uit mijn rij, je houdt alles op.

4. Je bent gelukkig wanneer klanten hun eigen rotzooi opruimen en geen dienbladen laten staan of een tafel achterlaten met saus... Het lijkt erop dat sommige mensen vergeten dat je geen serveerster bent en dat ze hun eigen rommel op moeten ruimen. Het opruimen van een paar kruimels en servetten is prima, maar een tafel waar al het overgebleven eten nog opstaat is zo frustrerend.

frustraties fastfood keten
5. Extreem grote bestellingen zijn één van de ergste dingen die je kunt krijgen. Wanneer er ooit een tourbus of schoolgroep bij je keten is langsgekomen weet je hoe chaotisch dit is. Tijdens de spits is het al stressvol, maar bij een groep van 50 man is het moeilijk om bij te blijven. De één heeft per ongeluk het eten van iemand anders, een broodje wordt teruggestuurd omdat het koud is en er zijn altijd een paar boze mensen, omdat ze het te lang vinden duren. Eigenlijk wordt niemand gelukkig van dit bezoek.

6. Je ruikt naar het eten wat wordt bereidt, zelfs als je thuis bent. Wanneer je na je werk direct ergens heen moet weet je dat je ruikt naar friet en gefrituurde kip. Zelfs als je toch de tijd krijgt om een douche te nemen blijf je het ruiken. Ongeacht hoeveel parfum je gebruikt.

7. “Ik kan niet, ik moet werken.” Dit moet je vaak tegen je vriendinnen zeggen wanneer ze vrijdagavond de kroeg ingaan. De meeste fastfoodketens zijn tot laat open wat betekent dat jij vrijdagavond gewoon moet werken. Je kan niet mee de kroeg in of haakt altijd later aan.

8. Er zijn altijd klanten die proberen hun maaltijd gratis te krijgen als een simpel op te lossen ding verkeerd is gegaan. Zelfs als je ze een nieuwe burger aanbiedt, omdat je per ongeluk saus op hun burger had gedaan terwijl ze om een plain burger vroegen. Er zijn altijd mensen die erop aandringen om met je manager te praten in de hoop dat ze hun maaltijd gratis kunnen krijgen.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Cosmopolitan.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 2 jaar geleden Soundsoldier

    veel staan vaak gelijk met kassawerk: 'teveel kleingeld,' 'het duurt voor klanten te lang', ' vragen naar de manager om dingen gratis/goedkoper te krijgen',' niet weten wat ze willen aan de kassa en de boel dus ophouden...'

  1. 1