Beauty

5 najaarskapsels die je afkijkt bij de celebs

Een nieuw seizoen staat altijd voor verandering. Misschien heb je de inhoud van je kast compleet overhoop gehaald, probeer je eens oogschaduw uit of wil je juist iets anders met je haar. Vooral met dat laatste helpen we graag. Ben je toe aan een nieuw kapsel en heb je een gebrek aan inspiratie? Dan moet je dit artikel even zien, want bij deze celebs wil je wel even afkijken!

Je haar donkerder of juist korter… Nu de seizoenen zijn veranderd kan het allemaal! Ditch de überblonde lokken als je daar klaar mee bent en knip je haar lekker af voor een nieuwe look: het mag allemaal. Om je alvast de nodige inspiratie te bieden speurden wij alvast het internet af naar perfecte kapsels voor nu. Hoef je alleen nog maar een afspraak bij de kapper te maken.

1. Bob voor fijner haar

Laat het maar aan Lucy Hale over om een bob te rocken. En hoe! We leerden haar kennen met lange lokken, maar dit korte haar staat haar toch veel beter? Deze look is trouwens helemaal perfect voor iemand met dunner haar. Als je haar tot je kaak of sleutelbenen reikt oogt het namelijk veel dikker dan het daadwerkelijk is. Score.

2. Lob voor haar met textuur

Jessica Szohr – Gossip Girl voelt nu ver weg… – omarmt haar lokken zoals ze zijn en ze ziet er fantastisch uit. Heb je ook veel textuur in je haar? Laat het dan op sleutelbeenhoogte knippen in een lange bob en krul het met een dunne krultang. De krullen die dan ontstaan zorgen ervoor dat iedereen omdraait op straat.

3. Lob voor middellang haar

Do it like Cara en ga voor een lob met pony! Cara Delevingne heeft haar manen zo laten knippen dat ze het zowel in een zij- als middenscheiding kan dragen. Wij geven voor dit haartype de voorkeur aan een middenscheiding voor een ruig randje zoals je in Londen ziet. Vraag de kapper om de punten niet netjes te knippen voor een undone effect. Check Hailey Baldwins kapsel voor meer inspiratie.

4. Lange lagen voor (middel)lang haar

Als Chloë Grace Moretz op deze foto niet #hairgoals is, dan weten we het niet meer. Draag je altijd een zijscheiding? Kies dan voor de verandering juist eens voor een middenscheiding. Een verandering hoeft niet heel groot te zijn om een groots effect te hebben! Laat je kapper je haar in lange lagen knippen met de focus op een middenscheiding en zet eens per week een grove slag in je haar. Maak af met een texturizing spray, want het haar hoeft er dit jaar niet heel netjes en clean uit te zien. Mat haar is nog steeds hot.

5. Ultra lang haar met subtiele lagen

Kijk af bij Selena Gomez en ga voor een ultra lange coupe dit najaar. Tip: dit kapsel staat voornamelijk mooi bij meiden met vol haar. Is je haar dunner? Kies dan voor (clip in) extensions voor extra volume. In dit geval gaat hoe meer, hoe beter zeker op! Om toch de luchtigheid in het zware haar te behouden laat je subtiele lagen knippen die zo mooi samensmelten met de rest van je haar dat je bijna niet ziet dat je haar niet op één lengte is geknipt. Zo is bij Selena haar kortste laag op neushoogte, maar valt dat eigenlijk helemaal niet op omdat haar lokken één zijn.

Lees ook:

Beeld: Getty Images