Beauty

Trend-alert: birkin bangs zijn dé haarstijl van deze zomer

birkin-bangs

Ter nagedachtenis aan de pas overleden Jane Birkin, gaat er nu een nieuwe haarstijl rond op het internet: de Birkin bangs. Ze zijn dé nieuwste trend van de zomer en wij vinden deze haarstijl maar al te leuk!

Jane Birkin

Jane Birkin is natuurlijk nog maar net overleden en ze heeft een flinke voetprint achtergelaten. Ze heeft in tientallen films gespeeld en een flink aantal nummers uitgebracht. Daarnaast is zij natuurlijk dé inspiratiebron geweest voor de iconische Birkin Bag van Hermès. En als je dacht dat dit het enige is dat ze heeft achtergelaten, heb je het mis. Herinner je je haar iconische haarstijl uit de jaren 70 nog? Die gaat nu weer viral. En we noemen het de Birkin bangs.

Birkin bangs

We hebben dus eigenlijk al verklapt wat Birkin bangs inhouden. Weet je niet meer zo goed hoe Jane Birkin er in de 70 ‘s uitzag? No worries, we gaan het je haarfijn uitleggen. Destijds rockte de prachtige actrice een mooie, effortless pony. Hij is anders dan de normale pony. Deze is namelijk geknipt uit een vrij dik pak haar met verschillende laagjes. Hierdoor ziet het er mega efforless uit en krijg je die echte French beauty look!

To be fair stond Jane Birkin haar hele leven zo’n beetje bekend om haar kapsel. De Birkin bangs heeft ze niet alleen in de 70’s gedragen, maar ook de laatste jaren had ze haar haar op die manier. En het ziet er prach-tig uit!

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Lees ook:
Trend-alert: dit zijn de grootste haarkleurtrends van de herfst

Zo blijft het langer mooi

Hoe effortless Birkin bangs er dus ook uitzien, de realiteit is helaas anders. Iedere soort pony kost natuurlijk best wat moeite. Van het dagelijkse stylen tot ze bijhouden, zodat ze niet te lang groeien: effortless zijn ze helaas niet. Wil je de bangs op een gegeven moment toch laten uitgroeien en blenden met de rest van je haar? Dan is deze stijl daar perfect voor. Door de verschillende laagjes in het dikke pak haar kun je ze snel als curtain bangs dragen, waarna ze perfect inblenden met de rest van je haar!

Beeld: Instagram: @maralafontan