Health

Met deze 11 tips overleef jij de eerste keer in de sportschool

Je hebt éindelijk de stap gezet: je hebt een abonnement genomen op de sportschool. Yay, you go girl! The next step: je eerste bezoek aan de nieuwe sportschool… Intimiderende apparaten, fitnessjunks (en hunks!) en in je eentje naar een groepsles. Het hoort er allemaal bij, maar het kan best spannend zijn. Lees deze tips en jij loopt vol zelfvertrouwen de sportschool in!

♥ Oriënteer
Heb je nog geen sportschool gekozen? Loop dan gewoon eens binnen bij verschillende sportscholen in de buurt. Vaak krijg je een rondleiding aangeboden, zodat je de sfeer kunt aanvoelen. Kijk goed wat voor mensen er rondlopen en of de sportschool aan jouw verwachtingen voldoet. Er zijn tegenwoordig ook sportscholen speciaal voor vrouwen. Moet je helaas wel het uitzicht op alle mannen met sixpacks (in progress) missen…

Proefles
Heb je een sportschool gevonden? Vraag dan altijd of je mee mag doen met een proefles, dan weet je hierna zeker dat je de goede keuze maakt!

Bedenk waar je voor komt
Wil je afvallen, werken aan je conditie of echte spieren kweken? Dit is één van de vragen die waarschijnlijk wordt gesteld tijdens je eerste bezoek. Het is dan ook slim om hier van tevoren over na te denken zodat je je antwoord klaar hebt. Fitness instructeurs geven op deze manier gericht advies, stellen een trainingsschema op en geven uitleg over geschikte apparaten.

♥ Neem een buddy mee
Vind je het spannend om alleen te gaan? Zie je alle spierbundels al kijken hoe jij als nieuweling met knikkende knieeën aan je workout begint? Vraag of er iemand met je meegaat! Misschien wil een vriendinnetje van je ook wel wat aan haar conditie gaan doen, trek anders je huisgenoot voor de tv weg en neem haar gezellig mee. Kunnen jullie straks elkaar straks motiveren. Winning!

♥ Outfit
Zo, nu ben je overal op voorbereid. Dan komt nu het leuke gedeelte: shoppen! Je kunt natuurlijk niet naar de sportschool in je normale kloffie, dus het is tijd voor een nieuwe garderobe. Je hoeft natuurlijk niet gelijk je halve maandsalaris uit te geven aan je nieuwe hobby, maar een sportlegging met een fijne sporttop zijn een goed begin (en dit is natuurlijk al het halve werk ;-)).

♥ Sport bh
De sport bh, ook daar moet je aan geloven, we willen natuurlijk niet dat alles in het rond vliegt. Het is misschien niet het meest flatteuze kledingstuk op aarde… Maar hey, het is maar voor de sportschool. Iedereen draagt het en daar is een goede reden voor! Wist je dat een sport bh minstens 74% van de beweging opvangt en een gewone bh maar 38%? Een echte musthave dus!

♥ Schoenen
Waar het qua outfit in het begin niet zoveel uitmaakt wat je koopt, kun je beter wel gelijk in een paar goede sportschoenen investeren. Er zijn altijd mensen die het proberen met een paar sneakers die nog onderin de kast liggen, maar deze schoenen bieden helaas niet de juiste steun tijdens het sporten. Ga naar een sportwinkel voor advies, zij weten precies welke schoen goed is voor welke activiteit.

♥ Stel vragen
Breekt het zweet je al uit als je alleen maar dénkt aan alle fitnessapparaten? De makkelijke optie is gewoon om lekker save een uur op die loopband te staan hijgen, maar geloof ons, dan is de lol van het sporten er al snel af. Laat weten dat je nieuw bent en vraag om uitleg. Sportinstructeurs leggen jou precies uit hoe jij de apparaten moet gebruiken, hoeveel herhalingen geschikt zijn als beginner en welke gewichten bij jou passen.

♥ Hydrateren
Vergeet geen flesje water en een handdoek in je sporttas te stoppen. Een handdoek is vaak verplicht tijdens groepslessen en dat flesje water kun je ook wel gebruiken tijdens een training. Vergeet niet om na het sporten blijven te drinken. Je zweet veel tijdens het sporten (als het goed is) waardoor je veel vocht verliest en dit moet natuurlijk wel weer aangevuld worden!

♥ Voorkom spierpijn
Om spierpijn zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk een warming up en cooling down te doen. Bij de lessen wordt dat al gedaan, maar wanneer je vrij sport moet je er zelf aan denken.

♥ Houd vol #fitgirl
En hoe was de eerste keer? Viel het mee? Dan kan er de volgende keer een tandje bovenop! Blijf jezelf uitdagen, zodat het sporten niet saai wordt. In verloop van tijd ga je merken dat je je fitter voelt en strakker wordt en daar doe je het natuurlijk allemaal voor. Ben je de motivatie even kwijt? Er zijn talloze Instagram accounts met motiverende quotes, workouts en fitgirls die jou weer naar de sportschol doen rennen. Je hoeft maar #fitgirl in te typen en de sixpacks vliegen je om de oren.

Lees ook:

Bron