Health

Deze 4 tips zorgen dat sporten tijdens je menstruatie fijner wordt

sporten tijdens menstruatie

Tijdens je menstruatie doe je het liefst helemaal niets. Wij vrouwen hebben al genoeg te voortduren. Zo hebben we last van krampen, moodswings en vreetbuien. Sporten is iets waar je al helemaal niet aan moet denken tijdens je menstruatie, maar het heeft juist heel veel voordelen voor je ongesteldheid. En déze vier tips zorgen ervoor dat sporten tijdens je menstruatie fijner wordt.

Sporten tijdens je menstruatie

Je zult je misschien afvragen of het slim is om te sporten tijdens je menstruatie? Enne, het antwoord is ja! Sporten heeft namelijk verschillende voordelen voor je lichaam wanneer je ongesteld bent. Door het sporten kan je namelijk minder menstruatiepijn ervaren, krijg je meer energie en voel je je ook sterker. En déze vier tips zullen je erbij helpen dat sporten tijdens je menstruatie fijner wordt.

1. Warming-up

Een goede warming-up is voor het sporten erg belangrijk. Op deze manier bereid je je spieren voor op het sporten. Je moet ervoor zorgen dat je spieren warmen worden, hierdoor voorkom je blessures en eventuele spierpijn. Want die extra pijn willen wij tijdens onze menstruatie er niet bij hebben.

2. Goede sportbeha

Tijdens je menstruatie kan je meer last hebben van je borsten. Het is daarom fijn om tijdens het sporten een goede sportbeha te hebben. Zorg ervoor dat je je goed laat adviseren bij het aankopen van een nieuwe sportbeha, zodat je de juiste maat hebt. Het zal je namelijk enorm gaan helpen en het sporten wordt hierdoor een stuk fijner.

3. Volg je menstruatiecyclus

Wij vrouwen kunnen onze work-outs ook op een bepaalde manier indelen tijdens onze menstruatie. Zo zijn vrouwelijke hormonen aan het begin van de menstruatiecyclus het laagst en voel je je in deze periode ook het sterkst. Dit is dan ook het perfecte moment om zwaardere sportoefeningen te doen. Dan komen we aan in het tweede gedeelte van de cyclus, waar je meer progesteron en oestrogeen aanmaakt. Vanaf dit moment is het belangrijk om meer rust te nemen. Maar er zijn genoeg alternatieven om te doen. Zo kun je een lange wandeling maken of een yogales volgen. Ook zijn er genoeg yogaposities die ervoor zorgen dat je menstruatiepijn minder wordt.

Lees ook:
De kleur van je menstruatiebloed: wat zegt het over jouw gezondheid? 

4. Sporten op eigen tempo

Als je ongesteld bent wil je het sporten ook niet overhaasten. Tijdens het sporten kan je jezelf zeker wel uitdagen, maar houd wel je eigen tempo aan en neem genoeg rust. Zodra je je echt slecht voelt en geen zin hebt, kan je beter niet gaan anders voel je je achteraf alleen maar beroerder.

Beeld: Pinterest