Travel

7 Europese eilanden die je deze zomer wil bezoeken

Het aftellen gaat bijna beginnen want de zomervakantie komt steeds dichterbij. Heb jij al een vakantie geboekt of zoek je nog inspiratie? In dat geval zit je hier goed, want wij zetten de leukste eilanden in Europa voor je op een rijtje. Wat is er nou perfecter dan veel zon, zee en lokaal eten op vakantie? Op deze zonnige eilanden kun jij je prima vermaken!

Ibiza
Ibiza, de plek waar je niet alleen kunt zonnen, maar ook een hoop BN’ers kunt spotten. Daarnaast vind je er ook een hoop gezonde hotspots, dus je fitte lifestyle hoeft er niet onder te lijden. Op Ibiza kun je rondtouren door de natuur, maar ook genieten op het strand of shoppen en lekker eten. Een echte aanrader op Ibiza is de Ibiza market waar je allerlei toffe spullen kunt kopen in… Ibiza-stijl! Denk aan veel felle kleuren en rijke versieringen. Wij houden ervan.

Madeira
Tijdens je vakantie ook genieten van de natuur? Ga naar Madeira! Madeira is een Portugees eiland dat bij wandelaars en bergbeklimmers erg populair is. Het nadeel aan Medeira is dat je er geen zandstrand hebt. Maar je vindt er wel vulkanen, rotsen en weinig toeristen. Ook op dit eiland kun je heerlijk eten en drinken. Er is zelfs een speciale Madeira wijn! Op de foto’s ziet dit eiland er prachtig uit en wij hebben het daarom ook op onze bucketlist gezet.

Canarische eilanden
Voor een heerlijke zonvakantie moet je op de Canarische eilanden zijn. Aan zon en strand is hier geen gebrek. Alle eilanden zijn leuk om te bezoeken vanwege hun vulkanische oorsprong en de hoeveelheid natuur. Maar vooral als je lekker wil relaxen ben je hier op je plek, de eilanden kennen talloze resorts. Daarnaast heeft het eiland Gran Canaria bijvoorbeeld een hele grote haven waar je kunt wandelen, schepen kunt bekijken en heerlijke verse vis kunt eten. Sowieso kun je op de Canarische eilanden heerlijk mediterraans eten. Een aanrader dus!

Malta
De cultuurliefhebber gaat naar Malta! Ook op dit eiland vind je zon, zee en strand, maar ook een hoop cultureel erfgoed. Je vindt er allerlei prachtige tempels, waarvan de één nog unieker is dan de ander. Leuk weetje is dat de tempels op Malta ouder zijn dan de piramides in Egypte, wow! Verder is er ook een ondergronds uitgehakt heiligdom dat meerdere niveaus de diepte ingaat wat super mooi is om te zien. Verder is Malta niet dichtbegroeid qua natuur, maar er wonen wel weer veel mensen op het eiland. De stadjes op het eiland zijn heel erg klein, maar daardoor wel heel authentiek. Voor een vakantie waar je op het strand wil chillen én cultuur wilt snuiven zit je op Malta goed.

Sicilië
Je kunt bijna de mist niet ingaan door naar Italië te gaan en al helemaal niet met dit eiland. Sicilia, zoals de Italianen het zelf noemen, is een prachtig eiland. Er groeien in de zomer volop sinaasappels en citroenen die het landschap prachtig kleuren. Op het eiland wordt sowieso veel fruit verbouwd, hier moet je dan ook vooral van genieten! Verder heeft ook dit eiland een rijke geschiedenis. Het heeft door de jaren heen veel verschillende bezetters gekend. Daardoor zijn er van een verschillende culturen allerlei invloeden te vinden. Combineer stedentrips op het eiland met dagjes strand en geniet van het heerlijke eten. De ultieme vakantie!

Mallorca
Het ultieme chill eiland: Mallorca. Voor witte zandstranden, een helder blauwe zee en wuivende palmbomen ga je hierheen. De sportliefhebber kan hier zijn ei kwijt. Er zijn jaarlijks tennis- en wielrentoernooien en het eiland kent twee grote voetbalclubs. Je kunt op Mallorca heel goed eten en lekkere cocktails drinken in hippe bars. Voor een actieve wandelvakantie is dit niet jouw eiland, maar wil je lekker bijkomen en bruin worden, dan zit je hier goed!

Griekse eilanden
Lekker eten, aardige mensen en schattige witte huisjes. Dat zijn de Griekse eilanden in een notendop. Wat heel leuk is om te doen bij deze eilanden is eilandhoppen. Op de grote eilanden, zoals Kos of Kreta kun je je prima een tijd vermaken. Maar als je wat meer wilt zien kun je ook een aantal kleine eilanden pakken, zoals Naxos, Mykonos en Paros. Doe je weer eens wat anders! Als je eilanden kiest die relatief dicht bij elkaar liggen ben je niet eens zo lang onderweg en heb je iedere keer weer een nieuw eiland om te ontdekken.

Welk eiland ontbreekt er nog in dit lijstje?

Bron, bron, bron