Travel

Heb je last van vliegangst? Deze TikTok-hack kan je daarbij helpen

Waarschijnlijk heb je op dit artikel geklikt omdat je last hebt van vliegangst. Ga je dit jaar tóch op vakantie met het vliegtuig? Dan wordt het tijd dat je over je angsten heen komt. En dat kan heel gemakkelijk met deze nieuwe TikTok hack!

Bang voor het vliegtuig? Nergens voor nodig!

Vliegangst wordt ook wel aviofobie genoemd. Je bent misschien wel bang voor hoogtes, of je bent bang dat je een ongeluk krijgt. Mensen die last hebben van vliegangst ervaren vaak de volgende klachten: hyperventileren, extra zweten, buikpijn, misselijkheid. In de ergste gevallen kan je ook geheugenproblemen of veel stress krijgen.

Turbulentie

De meeste mensen zijn vooral bang voor de eventuele turbulentie. Het vliegtuig kan dan noga wat heen en weer bewegen tijdens de vlucht. Dit wordt veroorzaakt door een verandering in de luchtstroom doordat de temperatuur of windrichting veranderd. Het kan dus even schrikken zijn als je vliegtuig opeens op en neer gaat, maar het is volkomen normaal. En het gebeurt wel vaker.

Lees ook:
Dít kun je volgens stewardessen het beste dragen tijdens je vlucht

Tip voor mensen met vliegangst

Op TikTok deelt iemand nu een handige tip voor mensen met vliegangst. Anna Paul pakt een propje papier en een bakje pudding. Ze vertelt het volgende erover: “Stel je voor dat deze pudding de lucht is waar je doorheen vliegt. En dit stukje papier is het vliegtuig”. Dan drukt ze het propje in de pudding en schudt ze met het bakje heen en weer. En wat blijkt? Het propje papier blijft gewoon op zijn plek! “Je voelt het vliegtuig bewegen, maar het zal niet zomaar naar beneden bevallen. Het blijft vliegen, omdat er druk komt van onder en van de zijkanten. Dus als je turbulentie voelt, onthoud dan deze tip”, aldus de TikTokker.

View post on TikTok

Beeld: pinterest