Travel

Vermijd deze landen op vakantie als je last hebt van hooikoorts

hooikoorts

Heb je last van hooikoorts? Dan is de zomer misschien niet een hele fijne periode voor jou. Vooral rond mei en juni kan het voor griep en verkoudheid zorgen, maar ook in het buitenland kan dit je overkomen. Wij hebben voor jou een paar Europese landen op een rijtje gezet, waar je beter niet naartoe kan gaan als je last heb van hooikoorts.

1. Spanje

In Spanje is de pollenconcentratie vergeleken met een aantal andere mediterraanse landen vrij laag. Dit komt doordat de lucht in Spanje een stuk droger is dan bijvoorbeeld in Frankrijk. Het hooikoortsseizoen loopt hier dan ook wat langer door dan in Nederland. Vanaf maart tot september heb je kans dat je hier veel last van zal hebben. Het is dus in de zomer geen fijne plek om op vakantie te gaan als je last heb van hooikoorts.

2. Frankrijk

Frankrijk bestaat uit veel verschillende natuurgebieden en in elk gebied vind je andere plantsoorten. Het pollenseizoen begint in mei en eindigt rond juli, maar de hoeveelheid pollen kan per gebied verschillen. Houd er dus altijd rekening mee dat je in Frankrijk er veel last van kan krijgen.

3. Verenigd Koninkrijk

Het pollenseizoen in het Verenigd Koninkrijk is van juni tot eind juli, maar in het noorden begint het pollenseizoen later dan in het zuiden. Hooikoorts wordt hier vaak veroorzaakt door gras en plantenpollen. Wil je toch die kant op? In Wales en Schotland is de pollenconcentratie lager dan in de rest van het land. Dit zou dus een perfect gebied zijn om naar toe te gaan als de hooikoorts je even teveel wordt.

4. België

Als je last heb van hooikoorts kan je in België het beste een plekje zoeken aan de kust. Het pollenseizoen in België loopt van april tot en met juni. Want vooral in de Ardennen loop je het meeste risico op klachten van hooikoorts. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

5. Portugal

Portugal is vrijwel het hele jaar geen fijne plek voor mensen met hooikoorts. Alleen in de maanden november en december is Portugal pollenvrij. De meeste graspollen zijn actief tussen juni en juli, maar van januari tot oktober moet je uitkijken voor de pollen van verschillende gras en boomsoorten.

Lees ook: 
Hou je van reizen? Dan moet je Scandinavië zeker weten eens bezoeken

6. Duitsland

De mensen die een allergische reactie krijgen van boompollen, moeten vooral in de periode van juni tot augustus oppassen in Duitsland. Aan de kust en het noorden van het land, loop je het minste risico op hooikoorts. Het Duitste pollenseizoen duurt van februari tot augustus.

Beeld: Pinterest