Travel

Lekker handig: deze 8 dingen vergeten we altijd op vakantie

dingen-vergeten-op-vakantie

Het is je vast wel eens overkomen: je bent net vertrokken naar je vakantiebestemming en bedenkt je ineens dat je je tandenborstel bent vergeten. Klinkt dat herkenbaar? Deze dingen vergeten we altijd mee te nemen op vakantie.

1. Zonnebrand

Je zonnebrandcrème is één van de dingen die je niet wil vergeten wanneer je op vakantie gaat. Maar toch gebeurt het menig mens regelmatig! Tipje: koop een extra “vakantie-zonnebrand” en stop deze standaard in je koffer. Zo vergeet je ‘m nooit meer!

2. Zonnebril

Om nog even in de trant van zonbescherming te blijven: je zonnebril is ook wel het laatste ding dat je wil vergeten op vakantie. We get it, de felle zon is heerlijk, maar kan soms net iets té zijn. Maar dat is niet de enige reden; je zonnebril beschermt je ogen namelijk ook tegen zonbeschadiging! Die wil je dus niet vergeten.

3. Oordopjes

Oordopjes in, muziekje op; zo kom je de reis naar je bestemming wel door. Tenzij je ze vergeet! Hoe irritant is dat? Maar helaas is dit een veelvoorkomend item dat mensen vergeten mee te nemen op vakantie. Argh!

Lees ook:
Alleen handbagage mee op vakantie? Met deze tips wordt inpakken een eitje

4. Tandenborstel

Je tandenborstel pak je waarschijnlijk als laatste in. Je wil natuurlijk nog even snel je tandenpoetsen voor vertrek. Tja, niet zo gek dus dat we de tandenborstel zo vaak vergeten op vakantie. Je kan natuurlijk altijd een reserve “reis-tandenborstel” inpakken, om te voorkomen dat je hem weer laat liggen.

5. Paspoort of ID-kaart

De grootste angst voor iedere reiziger: je paspoort of ID-kaart vergeten. Dan baal je! Maar je zou niet de eerste zijn die het overkomt. Dit is namelijk één van de dingen die mensen regelmatig vergeten op vakantie! Check daarom altijd meerdere keren of je je paspoort of ID-kaart wel écht hebt meegenomen.

6. Oplader

Nog zoiets wat je liever niet vergeet, natuurlijk. Je wil nog eventjes je telefoon tot 100% opladen voordat je weggaat, maar daardoor vergeet je hem in te pakken. Frustrerend! Al helemaal als je je bedenkt dat laders van een bepaald merk vaak duur zijn om te vervangen. Stop ‘m dus in je handbagage, zodat je je telefoon onderweg gewoon nog kan opladen.

7. Leesbril en lenzen

Op vakantie is het natuurlijk veel fijner om lenzen te dragen. Maar goed, dan moet je er wel aan denken! Heb jij geen bril nodig bij dagelijkse activiteiten, maar is het bij het lezen wel handig? Dubbelcheck dan even of je je leesbril wel hebt ingepakt. Want lenzen en leesbrillen worden nog wel eens thuis achtergelaten.

8. Camera

Je camera is natuurlijk ook één van de dingen die je op vakantie niet wil vergeten. Je herinneringen wil je vastleggen en natuurlijk moet je jouw geweldige reis wel op the Gram kunnen showen ;). Vergeet hem daarom niet in te pakken, want je camera is écht zo’n ding dat regelmatig vergeten wordt!

Lees ook:
Met deze tips spaar je binnen no-time € 500 extra voor je vakantie

De échte essentials

Natuurlijk kunnen de meeste dingen die je bent vergeten mee te nemen op vakantie gewoon weer vervangen worden. Maar dingen zoals je telefoon, je portemonnee en je paspoort, die zijn toch wel heel erg belangrijk. Maak daarom voor vertrek een lijstje met deze (en eventueel andere, als dat voor jou belangrijk is) essentials en check voor vertrek of je alles hebt. Zo kun je met een gerust hart op vakantie!

Beeld: pinterest