Lifestyle

Bewezen: blondines zijn super slim

Als je blonde lokken hebt dan hoor je ze vaak genoeg. Blondjes-grappen. “Tja, je bent blond hè” als je eens een domme opmerking maakt. Of “Wiskunde? Dat is niks voor blondjes”. Blondines worden altijd als dom gezien en eerlijk is eerlijk: daar zijn we wel een beetje klaar mee. Een onderzoek helpt om er voor eens en voor altijd een einde aan te maken, want wat blijkt… Blondines zijn helemaal niet dom! Sterker nog: mensen met blond haar zijn juist hartstikke slim. Hier lees je waarom.

Het is tijd om te stoppen met de domme blondjes grappen. Onderzoekers uit Zweden hebben bewijs gevonden dat mensen met blond haar, vrouwen in het bijzonder, beter scoren op IQ testen en ruimtelijk inzicht dan mensen die geen blond haar hebben. Het onderzoek van het Borås College duurde vier jaar en er deden meer dan 30.000 Zweedse mensen mee.

Het onderzoek is geïnspireerd op een vooroordeel van één van de onderzoekers. “Er was een blond meisje in de klas en we maakten een toets. Ze staarde een tijdje naar haar blaadje en daardoor dat ik dat ze dom was. Maar ineens vulde ze alles in en had ze één van de hoogste cijfers”, zei onderzoeker Håkansson. Door het onderzoek is hij daar wel op teruggekomen! “Het onderzoek wijst uit dat mensen met blond haar over het algemeen slimmer zijn. Niet veel slimmer, maar toch.”

Ha, we knew it!

Ben jij ook klaar met de domme blondjes grappen?

Bron