Celebs

De beste make-up tips van Kim Kardashian’s visagist

We moeten toegeven: als één celebrity er altijd flawless uitziet als het om make-up gaat, dan is het Kim Kardashian. Kunnen we deze realityster ooit op een foutje betrappen? Wij denken van niet! Maar natuurlijk is Kim niet verantwoordelijk voor haar eigen make-up. Vaak heeft ze namelijk een visagist die dit voor haardoet. En laat hij nu zijn tips gedeeld hebben…

Als je van de beste wil leren is Mario Dedivanovic de visagist voor jou. Hij heeft Kim Kardashian's signature look uitgevonden en zorgt er keer op keer weer voor dat ze er smetteloos uitziet. Bij hem willen we wel eens afkijken! Gelukkig heeft hij door de jaren heen heel wat tips en tricks gedeeld waardoor jij thuis ook zelf er net zo flawless als Kim K uit kan zien. Kijk en huiver.

1. Vergeet primer voorgoed
Huh? Op de Girlscene redactie zweren we bij primer! Volgens Mario is het meer dan genoeg om een voedende crème aan te brengen op het gezicht, de hals en decolleté. Hij gebruikt Kiehl's Ultra Facial Cream, wat perfect schijnt te werken als je je foundation mooi wil blenden. Mario kiest ervoor om geen primer te gebruiken omdat hij geen barrière wil tussen de huid en de make-up.

 

2. Investeer in een Beautyblender
Als je deze video van Girlscene hebt gezien ben je al bekend met de Beautyblender. Dit roze ei is een spons die je make-up vlekkeloos aanbrengt en blendt met de huid. Mario brengt foundation eerst met een kwast aan om vervolgens de lijnen te vervagen met de spons. Als Mario zegt dat het resultaat hierdoor heel natuurlijk wordt, dan geloven wij hem.

3. Geen foundation onder je ogen
Gebruik je oogschaduw? Dan weet je vast wel hoe vervelend het is als de oogschaduw tijdens het aanbrengen ook onder je ogen belandt. Deze zogenaamde fall out ruïneert je make-up, tenzij je nog niets onder je ogen aanbrengt. Dan haal je die fall out makkelijk weg met een reinigingsdoekje en kun je daarna een concealer aanbrengen. Probleem opgelost.

4. Gebruik twee kleuren voor je wenkbrauwen
Om wenkbrauwen à la Kim Kardashian na te bootsen heb je niet één maar twee verschillende kleuren wenkbrauwpoeder of -potlood nodig. Mario creëert hiermee een ombre effect. Het resultaat mag er zijn, want hoewel de wenkbrauwen stevig zijn aangezet ziet het er alsnog zacht uit. Dat resultaat krijg je thuis ook als je de lichte kleur aan het begin van je wenkbrauw gebruikt en de donkere kleur aan het einde.

5. Eerst crème, dan poeder
Nog zo'n fijne tip is om eerst crème producten aan te brengen en daarna pas de poeders. Dat geldt voor gezichtsmake-up, maar ook voor de ogen. Mario zweert bij crème oogschaduw in plaats van primer en zorgt ervoor dat het de hele dag blijft zitten door er een oogschaduw overheen aan te brengen.

6. Baking haalt donkere kringen weg
Hoewel Mario stiekem helemaal niet van contouren houdt, is hij wel gek op baking. Sterker nog, hij heeft de baking trend groot gemaakt. Wat houdt het in? Je brengt een dikke laag concealer onder de ogen aan en vervaagt het mooi met je Beautyblender. Vervolgens breng je een goede laag transparante poeder aan die je een paar minuten laat zitten. Vandaar de naam 'baking'. Dit poets je tot slot weg met een kwast en je make-up ziet er tip top uit. 

7. Contour, highlight twee keer en dan blush
Als je denkt dat je met één laagje bronzer (of contourpoeder) en highlighter wegkomt, dan ben je bij Mario niet aan het juiste adres. Hij gaat flink te keer op Kim's gezicht met een kwast en zijn poeder om vervolgens twee verschillende highlighters te gebruiken. Eerst gebruikt hij een koele kleur en daarna een warme tint. Maak het af met een blush op de appels van je wangen en vervaag het richting je slaap.

 

8. Pak babyshampoo en tea tree oil voor je kwasten
Vergeet brush cleansers, met babyshampoo en tea tree oil krijg je volgens Mario je kwasten hartstikke schoon. Staat genoteerd.

9. Adem in door je neus
Last van een traanoog als je net je oogpotlood hebt aangebracht? Heel irritant. Gelukkig is er een truc om de tranen te stoppen. Het is heel simpel, want je hoeft alleen maar door je neus in te ademen. Nog een tip: doe alsof je iets doorslikt, dit werkt ook!

10. Breng foundation overal aan
Om er altijd picture perfect uit te zien raadt Mario aan om overal foundation aan te brengen. Dus niet alleen op je T-zone, maar ook op je wangen, oogleden, oren en zelfs je lichaam. Vind je dit te veel gedoe? Breng de foundation dan op je gezicht en oren aan. Dan zijn je oren tenminste niet rood op de foto, aldus Mario.

De producten die volgens Mario Dedivanovic niet in je make-uptasje mogen ontbreken bestellen? Klik op één van de onderstaande foto's.

Foundation voor €8,49

Khiel's ultra facial creme voor €24,00

Touché eclat concealer voor €37,95

Beautyblender voor €19,95

Eyeshadow mouse voor €12,95

Bronzer voor €9,95

Wenkbrauwkit voor €6,95

Gezichtsreinigingdoekjes voor €2,95

Welke make-up tips van Kim Kardashian's visagist kende jij nog niet?

Bron en bron

Must reads 👀