Lifestyle

Dit is de reden waarom je veel vaker een voetmassage moet krijgen

Een voetmassage is ontzettend lekker. Ooit gehoord van een voetreflexmassage? Met je duim of wijsvinger duw je ongeveer vijf seconden in een gebied op je voet en als het goed is zou je ontspanning moeten voelen in het verbonden orgaan. In dit artikel leggen we uit op welke plek je moet drukken voor welk orgaan. 

Veel mensen geloven dat je voet het hele lichaam weerspiegelt. Ieder orgaan en elk lichaamsdeel zijn gelinkt door energiebanen met een reflexgebied dat verbonden is in de voet. Als je bijvoorbeeld last hebt van je darmen, kan een massage op dit reflexgebied in de voet helpen te ontspannen. Heb je last van stress? Dan kun je door een bepaald gebied in je voeten te masseren weer ontspannen worden. Je kunt de massage zelf uitvoeren en ook kun je naar massagesalons die voetenreflex massages aanbieden. Welke reflexpunten er in de voet zitten zie je hieronder op de afbeelding. 


Bron

De hypothalamus
Dit is een gedeelte van je hersenen dat een rol speelt bij eten, vechten, vluchten en lust. De hypothalamus is volgens sommigen een onderdeel van het limbische systeem. Dit systeem regelt je emotie, motivatie, genot en emotioneel geheugen. De hypothalamus regelt je trek- en dorstgevoelens. Je kunt een (tijdelijk) verzadigd gevoel krijgen als je dit gebied masseert. Het gebied zit aan de buitenkant van je grote teen.

De hypofyse (the pituitary)
Het midden van je grote teen stimuleert en balanceert de aanmaak van hormonen en groei. Het speelt een belangrijke rol in de omzetting van voedsel naar energie (metabolisme). De schildklier reguleert je metabolisme (het omzetten van eten naar energie) en stimuleert de stofwisseling en groei. 

The solar plexus/diaphragm
Dit zit onder de bal van je voet. Als je hier op drukt en dit gebied masseert verminder je stress en daardoor krijg je een betere ademhaling. Hierdoor voel je je meer ontspannen. 

De bijnieren (the adrenal glants)
De bijnieren produceren hormonen (zoals adrenaline en noradrenaline) en mineralocoricoïden die invloed hebben op de mineraalhuishouding. Je kunt je energieker voelen door dit gedeelte op je voet te masseren. 

Urinewegen (urinary system)
Door urinewegen te stimuleren via massage van dit gebied van de voet, helpt het lichaam meer water uit te scheiden. Het werkt dus ontgiftend. 

Dikke darm en dunne darm (colon and intestines)
Deze zijn van belang voor het verteringssysteem. Heb je last van je darmen? Zet met een vinger druk op het gebied centraal in je hak, zoals te zien is op het bovenstaande plaatje. 

Vind jij het leuk om massages te geven? In dit artikel van Girlscene leggen we uit hoe je de beste massage ever kunt geven. Je scoort er dikke pluspunten mee bij je vriend(in)! Hoe geef je iemand een goede sport- en wellness massage? Je leest het hier

Heb jij weleens een voetreflexologiemassage gehad? Merkte je het aan je lichaam? 

Bron, bron, bron
Beeld: Thinkstock