Lifestyle

Met deze 6 lifehacks is jouw drankje binnen no-time ijskoud

hacks-drank-snel-koelen

Op warme dagen drinken we het liefst een ijskoud drankje, maar we hebben niet altijd iets koud liggen. Gelukkig zijn er een aantal hacks die je hierbij kunnen helpen. Met deze zes verschillende trucjes hoef jij nooit meer een warm wijntje aan te bieden aan je gasten en heb je altijd een koud drankje in je hand!

1. Vochtig keukenpapier

Deze hack is misschien niet nieuw voor je, maar het werkt als een speer als jij snel je drank wil koelen. Pak het flesje of blikje erbij die je graag koud wil hebben en wikkel deze in vochtig keukenpapier. Leg het ingewikkelde drankje in de vriezer voor ongeveer 10 tot 15 minuten en voilà! Nu kan jij genieten van een ijskoud biertje.

View post on TikTok

2. Een snufje zout

Hoe gek het ook klinkt, met een snufje zout kan jij je drank binnen no-time koud krijgen. Je hoeft voor deze hack gelukkig niet daadwerkelijk zout in je drankje te doen, maar voeg het toe aan een emmer met ijs. Zout haalt de warmte uit ijs, waardoor het kouder moet zijn om gesmolten te blijven. Het ijs smelt door het zout dus wel sneller, maar het blijft ook langer koud. Snap jij het nog?

View post on TikTok

3. Glas in vriezer

Geen ijsblokjes meer in de vriezer om de bovenstaande truc te proberen? Geen zorgen! Leg je glas voor een half uurtje in de vriezer en wanneer je het drankje dan inschenkt, voelt het direct koel aan. Daarnaast is het ook nog eens een lekker gevoel om uit een ijskoud glas te drinken.

View post on TikTok

4. Bevroren flessen water

Deze hack is voor iedereen die op de warme dagen graag met zijn of haar vrienden naar het strand gaat. Bespaar rugpijn en sjouw niet kilo’s aan onnodige koelelementen mee in je koeltas, maar bevries een aantal van je waterflessen die je mee neemt. Zo houd je de andere dranken en snacks koud in je tas en heb je na een tijdje ook nog ijskoud water om alles mee weg te spoelen. Zo handig!

5. Creatieve ijsblokjes

Instagram en TikTok staan er vol mee. Video’s van influencers die hun vriezer vullen met allerlei verschillende soorten ijsblokjes. Van ingevroren bloemetjes en fruit tot aan koffie-ijsblokjes. Deze hack heeft iets meer voorbereiding nodig dan degene hierboven, maar het maakt jouw zomerse drankjes wel een stuk leuker om te drinken! Pimp je ijsblokjes door bijzondere vormen trays te kopen of bevries wat cola zodat je frisdrank niet verwaterd als je er een ijsblokje aan toevoegt.

View post on TikTok

Lees ook:
Met deze simpele hack kan je ook je rug insmeren als je alleen bent

6. Bevroren fruit

We snappen dat niet iedereen zo een immens grote vriezer heeft om al dat ijs te bewaren, dus voor degene met wat minder ruimte hebben we ook een handige truc om je drank extra snel te koelen. Koop je favoriete fruit en vries dit in. Zo worden je drankjes niet waterig en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Voor wijn kan je druiven gebruiken, voor water wat citroen of komkommer. Maar net waar jij van houdt!

View post on TikTok

Beeld: instagram @queenofjetlegs