10x leuke valentijnsfilms

Films & Series door Thari

Happy Valentine's Day! Hoe ga jij jouw Valentijn vandaag verrassen? Wil je een romantische Valentijn, maar heb je niet genoeg geld om samen de stad van de liefde te bezoeken?  Kruip dan lekker op de bank met een dekentje, kaarsjes en een romantische film. Heb je dit jaar geen Valentijn? Nodig dan een vriendin uit en zwijmel samen weg bij één van deze films. Girlscene geeft 10 filmtips die je hart laten smelten.

1. Letters to Juliet
Sophie gaat op vakantie naar het Italiaanse Verona. Tijdens haar reis vindt ze een "Letter to Juliet". Het is een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Ze begint een zoektocht naar de geliefden uit de brief..

2. The Vow
Paige en Leo zijn een gelukkig getrouwd stel, totdat een auto-ongeluk hun leven op zijn kop zet. Paige raakt in coma. Als ze weer bij bewustzijn komt zijn veel van haar herinneringen verloren gegaan. Ze weet niet meer wie Leo is en ze heeft weer gevoelens voor heer ex-verloofde. Ondanks alles doet Leo er alles aan om het huwelijk met Paige te redden.

3. The Lucky One
De marinier Logan Thibault overleefde drie 'tours of duty' in Irak. Hij schrijft zijn geluk toe aan een vrouw die hij nog nooit eerder heeft ontmoet. Als hij eindelijk naar zijn huis in North Carolina mag keren, besluit hij zijn geluksbrenger nog een keer op te zoeken...

4. Crazy Stupid Love
Op het moment dat Cal erachter komt dat zijn vrouw Emily is vreemdgegaan wil scheiden stort zijn perfecte leven helemaal in. Hij besteedt zijn vrije avonden eenzaam aan de bar, totdat hij player Jacob Palmer ontmoet. Hij helpt Cal over zijn liefdesverdriet te komen en introduceert hem in de wereld van de vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes en meet hem een nieuwe kledingstijl aan. Ondertussen worstelen zijn kinderen ook met liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je look een mak-over kan geven, maar je hart niet... 

5. No Strings Attached
Emma is een succesvolle arts die een perfecte regeling heeft getroffen met zijn vriend Adam. Ze hebben een seksuele relatie zonder verplichtingen. Kunnen ze echter beste vrienden blijven als hun relatie dreigt meer te worden?

6. Valentine's Day
Er spelen zich verschillende verhaallijnen af rond Valentijn. De personages in de film komen allemaal uit Los Angeles en kampen met dezelfde problemen, namelijk liefdesproblemen. De druk die Valentijnsdag uitoefent werkt voor de een goed en voor de ander juist helemaal niet goed. Een homoseksuele man is verliefd op een footballspeler, een bloemist die na zijn huwelijksaanzoek toch verliefd wordt op een andere vrouw en een assistente die verliefd wordt op zijn collega komen samen met nog veel meer situaties voor in Valentine's Day. 

7. Romeo & Juliet
Het romantische verhaal van Romeo en Julia ken je waarschijnlijk wel, twee jonge mensen uit twee vijandige families worden verliefd op elkaar. De moderne versie van het klassieke verhaal moet je een keer gezien hebben.

8. Love Actually
Deze film volgt het liefdesleven van acht Londenaren. Ze hebben allemaal hun eigen problemen op het gebied van de liefde. Het gaat over liefde tussen verschillende mensen, liefde tussen vaders en zoons, managers en popsterren en vriendjes en vriendinnetjes.

9. Water for Elephants
Wanneer zwerver Jacob Jankowski op een passerende trein springt begint voor hem een groot avontuur. Hij belandt midden in de circuswereld. Jacob is bijna afgestudeerd aan de opleiding Diergeneeskunde en krijgt daardoor de leiding over de wilde dieren van het circus. Daar ontmoet hij Marlena die getrouwd is met August. En dat niet alleen, want hij ontmoet ook olifant Rosie die zich niet wil laten trainen. Totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen...

10. Eat Pray Love
Elizabeth Gilbert heeft alles wat een moderne vrouw wenst: een mooi huis, een goede baan en een echtgenoot. In plaats van te genieten van het leven, raakt ze overspoeld door paniek, verwarring en en verdriet. Nadat ze gescheiden is van haar man besluit ze een jaar lang alleen rond te reizen. Tijdens haar zoektocht naar geluk en evenwicht komt ze terecht in Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en ze leert la dolce vita kennen. In India schrobt ze tegelvloeren en ontdekt ze de kracht van meditatie, in Indonesië ontdekt ze de balans tussen lichtvoetigheid en ernst en in Bali ontmoet ze haar liefde.  

Wat is jouw favoriete valentijnsfilm?

Bron: Moviemeter