Lifestyle

Tip: de leukste manier om een taal te leren

Vind je een vreemde taal leren saai? Think again! Tegenwoordig hoef je niet jarenlang in een stoffig klaslokaal te zitten om je kennis bij te spijkeren. Nope, er is een veel betere manier om vloeiend een taal te leren spreken. Hoe? Door je zomervakantie te besteden in het buitenland. Lees snel verder voor meer informatie!

We kijken allemaal uit naar de zomervakantie, ook al lijkt het nog ver weg. Die tijd staat namelijk in het teken van ontspanning en heel veel leuke dingen doen. Maar wist je dat je als middelbare scholier makkelijk slimmer wordt tijdens de vakantie terwijl je shopt, surft of op safari gaat? Uhhh ja, dat kan! Een woord: taalcursus. Girlscene vertelt je er alles over.

Taalcursus… Wat houdt dat precies in? Een taalcursus betekent dat je jouw vakantie gebruikt om je taalvaardigheden te verbeteren of om zelfs een compleet nieuwe taal te leren, zoals Spaans. De (zonnige) bestemmingen zijn eindeloos, dus tegelijkertijd bevind je je om een mooie locatie terwijl je dus heel veel leert. Bovendien pik je een taal veel sneller op wanneer je er 24/7 mee bezig bent en daarom is zo'n taalcursus ideaal! Je hebt de perfecte combinatie van een fijne vakantie met leuke activiteiten en daarnaast communiceer je in een taal die voor jou nog (deels) onbekend is. Het is niet alleen de tijd van je leven, maar het geeft je ook een goede voorsprong op je vriendinnen tijdens het nieuwe schooljaar.


Nu weet je wat een taalcursus is, maar de grote vraag blijft: waar kun je het beste zo'n cursus volgen? Bij EF Education First bijvoorbeeld. Niet alleen omdat je al vanaf 2 weken een cursus kunt volgen en iedere maandag kunt starten, maar ook omdat de opties eindeloos zijn. We noemen Amerika, Engeland, Australië, Zuid-Afrika, Frankrijk, Costa Rica, Japan… Daar zeggen wij geen nee tegen. 😉


En wat doe je verder voordat je zoiets groots boekt? Dan lees je de ervaringen!
'Het overtrof al mijn verwachtingen' – Noralie Lubbers, Tokio
'EF, bedankt voor de mooie ervaring' – Deniz Gözükara, Brighton
'Ik had het voor geen goud willen missen' – Sjue Jing Zeng, Los Angeles

Al met al is een taalcursus een goede manier om de tijd in de zomervakantie door te komen. Je maakt nieuwe vrienden, leert een vreemde taal, bent op een super locatie en kunt alle leuke dingen doen die je normaal doet in een vakantie. De grote vraag is nu: naar welke bestemming ga jij? Als je ook enthousiast bent geworden kun je hier de brochure aanvragen! 

Naar welke bestemming zou jij willen om een taal te leren?

*Dit artikel is in samenwerking met EF Education First