Lifestyle

Deze 5 boeken moet je hebben gelezen volgens TikTok

boeken-tiktok

Tegenwoordig zitten we allemaal maar op ons mobiel, maar eigenlijk is lezen toch veel leuker? Ben je het daar ook mee eens? Dan heb je vast wel eens #BookTok op TikTok voorbij zien komen. Wij hebben de vijf leukste boeken volgens TikTok voor je op een rijtje gezet. 

1. It Ends With Us – Colleen Hoover

Colleen Hoover is een van de populairste auteurs op TikTok. Haar boeken zijn de perfecte romans die je eigenlijk niet wilt neerleggen als je eenmaal bent begonnen. Het boek It Ends With Us (Nooit Meer) is toch wel het meest besproken boek op TikTok. De hoofdpersoon Lily wordt verliefd op de knappe neurochirurg Ryle. Tijdens haar wat bumpy relatie met Ryle komt Lily een dagboek tegen waarin ze schreef over haar eerste liefde, Atlas. Als zij Atlas weer terugziet, komt Lily er achter dat de liefde tussen de twee misschien nooit is over gegaan. Komt haar relatie met Ryle op het spel te staan?

2. Red, White & Royal Blue – Casey McQuiston

Fan van The Crown of Young Royals? Dan is Rood, Wit & Koningsblauw het perfecte leesvoer voor jou. Alex is de knappe zoon van de Amerikaanse President en heeft een geweldige reputatie. Er is alleen één probleem: Alex heeft een hekel aan Henry, de prins van het Verenigd Koninkrijk. Als de pers een foto van de twee in handen krijgt waar ze een onenigheid hebben, verandert alles. De beiden families besluiten een ‘wapenstilstand’ te organiseren tussen de twee jongens, om de schade te beperken. Wat dus begint als een neppe vriendschap voor de publiciteit, bloeit op als een liefdevolle relatie tussen de twee. Hier komen alleen wel de nodige problemen bij kijken…

Lees ook:
Science says: dit is waarom papieren boeken beter voor je zijn dan e-books

3. They Both Die at the End – Adam Silvera

Deze titel klinkt natuurlijk een beetje duister, maar geloof ons maar als we je vertellen dat dit een mooi verhaal is. Op het Einde Gaan ze Allebei Dood gaat over twee Amerikaanse jongens, Mateo en Rufus. Ze hebben beide een telefoontje gekregen van Death-cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. De twee raken bevriend tijdens hun laatste dag en dit zorgt voor leuke maar ook emotionele momenten. Ze beslissen samen om nog één laatste avontuur te beleven. Pak je zakdoekjes er maar bij, want die ga je zeker nodig hebben.

4. The Love Hypothesis – Ali Hazelwood

De Nederlandse vertaling van dit boek heet De Liefdeshypothese en gaat over Olive Smith. Ze is gek op de wetenschap en spendeert haar dagen vaak op de campus in het laboratorium. Als zij tegen haar beste vriendin heeft gelogen over het feit dat ze een vriendje heeft, komt ze in de problemen. Uit paniek zoent zij de eerste man die ze tegen komt om haar verhaal geloofwaardig te maken. Laat die man nou precies de super knappe professor Adam Carlsen zijn. Hij wordt gezien als een super intimiderende professor op campus. Olive en Adam beginnen een nep-relatie om haar vriendin voor de gek te houden, maar dit gaat niet volgens plan. Olive begint te twijfelen of zij niet stiekem echt wat gevoelens heeft voor Adam en dan wordt alles ingewikkeld… Dit super leuke, romantische en grappige boek wil jij zeker in je boekenkast hebben staan!

5. The Spanish Love Deception – Elena Armas

Catalina, de hoofdpersoon in De Spaanse Liefdesleugen, heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Of nou ja, dat denkt haar familie in ieder geval. Catalina moest binnen vier weken een man vinden die gek genoeg was om met haar de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje en dan te doen alsof hij haar vriend was. Tot haar pech, bied Aaron Blackford zich aan als haar date. Klein probleempje, Catalina vindt hem arrogant en bloed irritant. Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde?

Beeld: Pinterest