Food

3x zoete aardappel recepten, maar dan net even anders

Hoe dol wij ook zijn op dit gerecht, soms is het heerlijk om een keer te variëren met zoete aardappel recepten. Iets anders van smaak en heerlijk te combineren met verschillende ingrediënten. Girlscene heeft drie héérlijke recepten voor je op een rijtje gezet. Smullen!

Zoete aardappel recepten: pannenkoekjes (8 tot 10 pannenkoeken)

Heerlijke hartige gezonde koekjes!

Rasp de zoete aardappel en courgette in een mengkom en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een eetlepel olie in een pan en doe daar wat van de aardappel-courgettemix in. Druk het plat zodat het een pannenkoekje wordt.

Laat bakken tot het goudbruin is en draai de pannenkoek heel voorzichtig om. Er is niets dat de ingrediënten bindt dus maak de pannenkoekjes niet te groot.

Zorg dat de pan tussen het bakken van de pannenkoekjes vet genoeg blijft om het pannenkoekje goed om te kunnen draaien (dus af en toe voeg je opnieuw een drupje olie toe). Herhaal de voorgaande twee stappen tot het hele mengsel op is.

Serveer eventueel met een eetlepel Griekse yoghurt.

♥ Zoete aardappel recepten: zoete aardappelpuree 


Bron
 

Wat heb je nodig? ( 4 personen)
700 g zoete aardappelen
50 ml volle melk
2 el koolzaadolie
12 blaadjes salie
25 g bieslook (bakje 25 g)
2 tl grove Zaanse mosterd
1 el appelstroop  

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Kook ze vervolgens in 20 minuten in water met zout gaar. Snijd ondertussen de salieblaadjes in reepjes.

Verhit de olie in een steelpan en fruit de salie op laag vuur.

Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met de pureestamper. Meng de melk, kruidenolie en mosterd erdoor.

Snijd de bieslook in stukjes en roer door de puree. Verwarm de appelstroop even in de magnetron tot hij vloeibaar is.

Garneer de puree met dunne lijntjes stroop die je van een lepel laat lopen.  

Bon Appétit! 

♥ Zoete aardappel recepten: zoete aardappel ribbelchips 

Was de aardappel en dep hem droog.

Snijd de zoete aardappel om en om met een dunschiller en julienne schiller, zodat je ribbeltjes op de plakjes krijgt.

Verdeel de plakjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, zout en paprikapoeder.

Plaats de chipjes 20 minuten in de oven en keer ze halverwege om, totdat de randjes bruin zijn en het midden van de plakjes krokant is.